2 Ağustos 2009 Pazar

fransız topçular birliği

Yunanistan liginin yenilerinden biri Makedonya sınırına yakın sahil şehri Kavala'nın temsilcisi AO Kavala. En son 1999-2000 sezonunda 1. Lig'de mücadele etmişti Kavala. 9 sezon sonra 2. Lig'de 3. sırada yer alarak lige çıkmaya hak kazandı.
Ligdeki ilk yıllarında düşmemek için iyi bir kadro kurmaya çalıştı teknik direktör Giannis Papakostas. Yunan teknik adam ilginç bir transfer politikası belirleyerek, Ligue 1 tecrübesi yüksek Fransız orjinli bir takım kurdu. Pierre Ducrocq, Frédéric Mendy, Wilson Oruma ve Guillaume Rippert transfer sezonunda takıma katılan Ligue 1 tecrübesi olan ve geçtiğimiz sezonu Ligue 2 ekiplerinde geçiren isimler. Bu isimlere ek olarak takıma katılan bir diğer yeni transfer de Dinamo Kiev'de 7 sezon forma giyen Brezilyalı forvet Diogo Rincón.
Papakostas'ın Fransız futbolcu merakı yukarıda saydığımız isimlerle sınırlı değil. Yunan teknik adam son olarak Toulouse'da forma giyen Fas asıllı Fransız orta saha oyuncusu Bryan Bergougnoux ve Liverpool'da korkuluk olarak görev yapan Charles Itandje'ye göz dikmiş durumda.
Bryan Bergougnoux'nun transferi biraz ütopik gibi dursa da Itandje'nin Fransız topçu birliğini andıran Kavala'nın teklifini kabul etmesi olasıdır. Veteran topçulardan toplama bir takım görüntüsündeki Kavala'yı bu sezon takip edeceğimiz takımlar listemize ekledik.
Son olarak Kavala'nın maçlarını oynadığı Ege Denizi kıyısındaki Municipal Stadyumu'nun da manzara açısından hoş olduğunu söyleyerek postu neticelendirelim.

Hiç yorum yok: