4 Eylül 2009 Cuma

psl'ye kıta dışından gelenler

Güney Afrika Ligi PSL'in kıtanın diğer liglerinden en büyük farklılığı kurumsal yapısı. Bizim ligimizde bile hâlâ bir lig yönetimi ve CEO söz konusu değilken, PSL'de bu görevi bir Avrupalı üstlenmiş durumda. Zamanında Valeranga ve Norsk Toppfotball'da direktörlük görevini üstlenmiş Kjetil Siem, 2 yıldır ligin CEO'luğu görevini yürütüyor.
PSL'in kıta dışından gelen isimleri Norveçli Siem ile sınırlı değil. 2 hafta önce ligin bünyesine bir Letonyalı ve bir Japon futbolcunun katılması ister istemez kıta dışından kimler gelmiş bu lige dedirtiyor insana. Letonya Milli Takımı'nın 24 yaşındaki stoperi Deniss Ivanovs, Muhsin Ertuğral'ın takımı Ajax Cape Town ile 3 yıllığına anlaştı. Letonyalı'nın imza attığı hafta kariyerinin tamamı J-League dışında geçen Norikozu Murakami de çalışma iznini alarak Platinum Stars forması ile ligde mücadele etmeye başladı.
Zamanında Köln'ün defasında oldukça iyi işler yapan 33'lük Thomas Cichon da Maroka Swallows formasıyla Johannesburg'da ikamet ediyor. Ligin ilgi çeken yabancılarından ikisi Kolombiya'dan. Jose Torrealba Kaizer Chiefs, Luis Renteria da Platinum Stars'da Güney Afrika kariyerlerini sürdürüyorlar.
Ligin kıta dışından gelen en ünlü ismiyse Hristo Stoichkov. Bulgarların efsanevi ismi haziran ayından bu yana Mamelodi Sundowns'un başında.

Hiç yorum yok: