13 Aralık 2009 Pazar

tiger woods'un uçkur hesabı...


Tiger Woods'un orta yere patlayan çapkınlık maceraları sadece karısı Elin Nordegren ile ilişkisini etkilemiyor. Çizdiği kötü imaj nedeniyle sponsorluk anlaşmalarınının da iptali ile karşı karşıya Woods. Amerikan basını bu tür konuları analiz etmeyi seviyor. En son Tiger Woods'un uçkur macerelarının kendisine ne kadara mal olacağının hesabı yapılmış.
Ortaya üç adet senaryo konmuş.
İlk senaryoya göre önümüzdeki 10 yıl boyunca yıllık geliri yüzde 7 düşecek. Bu hesaba göre Woods'un yıllık kazancı 1 milyar 20 milyon dolar civarında olacak.
İkinci senaryoya göreyse 2009'da elde ettiği gelirin yüzde 25'i 2010'da düşecek, 2011'de de geliri yüzde 50 düştükten sonra her yıl yüzde 10 artmaya başlayacak. Buna göre Tiger Woods'un 500 milyon dolarlık bir kayıpla 521 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.
Üçüncü ve son senaryo ikinci senaryoya göre biraz daha iyimser bakıyor Woods'un gelir kayıplarına. 2009'da yüzde 25 düşüyor gelirleri Woods'un. ardından 2 yıl boyunca sabit kaldıktan sonra 2012'den itibaren her yıl yüzde 10 artiyor gelirler. Bunun sonucunda da 300 milyon dolarlık bir kayıp ve 692 milyon dolarlık bir gelir söz konusu.
Yapılan tahminlerden hangisinin doğru çıkacağına görmek için gelecek yılın sonunu beklemek gerekiyor en azından. Bu hesaplar yapılırken benim aklıma takılan sorulardan biri de karısını kaç kadınla aldattığı. Yazılanları okuyunca 50'ye yakın isim ortaya çıkıyor. Bu kadar güzel karısı olan birinin gözünün dışarıda olması da hakkaten ilginç!

Hiç yorum yok: