19 Aralık 2009 Cumartesi

rekor kutlaması


César Cielo Filho belki de Brezilya'nın yüzme tarihindeki en başarılı ismi. Sadece yüzme tarihindeki değil, bireysel sporlar içerisinde de Brezilya spor tarihinde yer alacak. En son dün São Paulo'da, 50 metre serbestte Frederick Bousquet'nin Nisan ayında Montpellier'de 20.94'lük rekorunu 20.91'e çekmeyi başardı.
Cielo için rüya gibi iki yıl geride kalmak üzere. Pekin'de olimpiyat rekoru kırarak 50 metre'de altını kazanmış, 100 metre'de ise bronzla yetinmişti.
Bu yıl Roma'da hem 50 hem de 100 metrede dünya şampiyonu oldu Brezilyalı. Üstelik 100 metre'de dünya rekorunu, 50 metre'de de şampiyona rekorunu eline geçirmişti.
César Cielo Filho'nun dört yıl boyunca Auburn tedrisatından geçtiğini de unutmamak lazım.
Brezilyalı yılı hem 50 hem de 100 metrede dünya şampiyonu olmasının yanı sıra dünya rekorlarının sahibi olarak da kapatıyor. Kulübü Pinheiros César Cielo Filho'nun bu başarısını kulübün duvarına bir plaket asarak kutladı. Zaten kendisi de bu yılın hayatında unutamayacağı sene olduğunu söyledi 50 metrede dünya rekorunu kırmasının ardından...
Ocak ayından itibaren teknolojik mayoların yarışlarda kullanılmayacak olması Brezilyalı yüzücünün rekorlarının uzun bir süre kırılamayacağı anlamına gelebilir....

Hiç yorum yok: