3 Ocak 2010 Pazar

abreu'nun dünya turu...


Dünya üzerinde en gezgin futbolcular sıralamasında ilk beşte olduğuna kesin eminim Sebastián Abreu'nun. Muhtemelen aktif futbol yaşantısı söz konusu olduğunda da ilk sıradadır Uruguaylı forvet. Profesyonel kariyerinin başladığı 1996'dan beri Uruguay dışında beş ayrı ülkede top koşturan Abreu, aralarında San Lorenzo, Deportivo, River Plate, Beitar Jerusalem ve Club America'nın da bulunduğu 15 farklı takımın forması giymiş.
Bu sezona Aris'e transfer olarak başladı Uruguaylı. Fakat gerek Mazinho gerekse Héctor Cúper ona çok fazla forma şansı vermeyince devre arasında ayrılmaya karar verdi Yunanistan'dan. Bu kadar gezgin bir adamın nereye gideceğinden kimse emin olamadığından Abreu'nun Santos, Kavala ya da Nacional Montevideo'dan birine transfer olacağı konuşuluyordu.
O ise herkesi ters köşeye yatırarak Botafogo ile anlaştı Uruguay basınında yazılanlara göre. Futbolcunun menajeri Gerardo Arias da transferi doğruladı. İki yıllık sözleşmeye imza atan ve bu hafta içerisinde Rio'ya gitmesi beklenen Sebastián Abreu, top koşturduğu ülkelerin sayısını altıya, formalarını eskittiği takımların sayısını da 16'ya çıkardı böylece...

2 yorum:

muratt dedi ki...

bize gelmez mi?

Adem dedi ki...

sağlam oyuncudur ama, her gittiği yerde oyununu oynar. Aris'e gelmeden evvel Trabzonspor'a önermiştim deliler gibi..

Adem