3 Ocak 2010 Pazar

twitter'dan haberleri almaya devam...


Brezilyalilar ve Amerikalilar'in açık sözlülüğü sayesinde twitter üzerinden transfer gelişmelerini takip edebiliyoruz. Daha önce yazmıştık Atletico Mineiro Başkanı Alexandre Kalil'in transferleri twitter hesabı üzerinden duyurmasını.
Bu durumun bir benzerini Freddy Adu gerçekleştiriyor. Üç sezon önce Benfica forması ile Avrupa'ya adım atan Adu'nun bahtı gülmedi bir türlü eski kıtada. Önce Benfica'da yedek beklenerek geçirilen bir sezon. Ardından ise kiralık olarak yine kadroya girilemeyen bir Monaco macerası. Adu için kayıp geçen iki yılın ardından bu sezonun başında da yine bir yolculuk göründü. Bu sefer o kadar uzak bir yol değildi Lizbon'un diğer temsilcisi Belenenses'in yolu tutuldu.
Bahtsız Freddy Adu Belenenses'te de yedek olmaktan öteye gidemedi. İki hafta önce yeni teknik direktör Toni tarafından Benfica'ya geri yollandı. Şehrin büyük takımında istenmediği için küçüğe yollanan Amerikalı yeni bir kulüp arayışına girdi. Yazdığı tweetlere bakılacak olursa Hull City ile Aris arasında bir tercih yapması gerekecek.
Hull City hem dil problemi yaşamayacak olması hem de Jozy Altidore'un da yanı takımda olması nedeniyle ideal bir seçim gibi görünebilir. Fakat dünya kupasının yapılacağı bir yılda düzenli olarak forma giymeyen -hatta hiç forma giymeyen- bir futbolcuya Bob Bradley şans vermezse şaşırmamak lazım. O nedenle onbirde forma giyme ihtimalinin daha yüksek olacağı Aris'e gitmek Amerikalı futbolcu için hayırlı olabilir.
Adu'nun aklı karışmış olmalı ki transferi twitter da sorgulayıp duruyor. Fransa'dan sonra İngiltere'de de hava almakla yetinmek Freddy Adu için bir başka hayal kırıklığı anlamına gelebilir.  Hector Cuper ile Selanik'te geçirilecek zevkli bir altı ay Amerikalı'yı formda bir şekilde Güney Afrika'ya yollar tabi Altidore'a kulak vermezse...

2 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

hector cuper cenabetin önde gideni.adu'nun yerinde olsam son kurşanlarımdan birini bu adamın olduğu takımda hayatta kullanmazdım.

Fabio Luciano dedi ki...

Toprağı Edward Johnson'ı kiralamışlar bu arada Fulham'dan.Giderse de yabancılık çekmez Selanik'te.