10 Şubat 2010 Çarşamba

bir kez de buzda yenelim

İki gösteri takımı buz üstünde basketbol oynarsa ne olur? Takımlar Harlem Globetrotters ve Washington Generals ise gelenek bozulmaz ve Harlem galip gelir.
Tüm dünyayı olduğu gibi ABD’yi de etkisi altına alan kar ve soğuk hava, belli ki çılgın basketbolcuları spordan hiç soğutmamış. Hızlarıyla baş döndüren Harlem ve şutlarıyla çember söken Generals oyuncuları kapmışlar antrenman eşofmanlarını, kafalarına da koruyucu kasklarını geçirmişler, soluğu New York’un ünlü Central Parkı’nda almışlar. Ne buz, ne soğuk ne de Generals durduramamış Harlem’i.

Daha önce bir spor salonunu çatısı, uçak gemisi, Vatikan’ın meydanı, boğa güreşi arenası gibi mekanlarda maç yapan iki takımdan galip çıkan 32-15’lik skorla yine Harlem oldu. Bu arada hatırlatmak lazım Harlem’in 2499 maçlık galibiyet serisini 1971’de sonlandıran Generals’ın, Globetrotters karşısında 13 binden fazla mağlubiyeti var.
Maç içinde iki kez eline bir hokey sopası alarak ve 13. Cuma filminden fırlamışçasına bir maske takarak pota altını savunmaya çalışan Kris ‘Hi-Lite’ Bruton’un bu performansı bile hakemlerin oyunu durdurmasına yetmezken, Hi-Lite maç sonu açıklamasında “Başka türlü nasıl savunma yapabilirdim ki” diyerek buzda galibiyetin sırrını açıkladı.


By Tarık Dağlı

Hiç yorum yok: