12 Şubat 2010 Cuma

montpellier hérault s.c

Ağustos ayında Fransa'da futbol sezonu start alırken birisi, Montpellier'nin Şubat ayında ilk 2'de yer alacağını iddia herhalde kimse inanmazdı.

1919 yılında kurulan ve şu anda ki haline 5 Kasım 1974'te Louis Nicollin'in (alttaki resimde bulunan hafif kilolu beyefendi) kulübü satın almasıyla bürünen Montpellier geçen sezonu Fransa 2. liginde geçirdi. Fransa 1. liginde 27 sezon geçiren ve hiç şampiyonluk yüzü görmeyen güney ekibi bu sezon beklentileri fazlasıyla karşılıyor.
Sezona sahasında 10 kişi bitirdiği PSG beraberliğiyle başlayan Montpellier 3. haftadan itibaren büyük bir çıkış yakaladı ve Ligue 1'de 23. haftada geçen sezonun şampiyonu Bordeaux'nun 3 puan gerisinde 2. sıraya yerleşti.

Peki Montpellier'nin bu sürpriz başarısında ki en büyük etken nedir?

1 - Takım genç (ve aç) ve yaşlı kurt (ve intikam peşinde) oyunculardan kurulu
2 - Montpellier genç takımı 2009 yılında gençlerde Gambardella kupasını kazandı ve bu kadrodan birkaç isim A takıma monte edildi (Ait Fana, Belhandatout gibi)
3 - Sağlam bir defans (Spahic, Dzodic, Jeunechamp ve Pitau)
4 - Lyon, Marsilya, Toulouse, Rennes ve PSG gibi takımların bu sene beklenen performanstan uzak olmaları
Kadrosunda sadece 7 yabancı futbolcu bulunduran Montpellier sezon sonunu aynı şekilde getirebilir mi bilemeyiz ancak ben başkan Nicollin'i Şampiyonlar Ligi'ni izlerken görmek isterim...

Şunu da hatırlatalım, Montpellier kulübü Eric Cantona, Laurent Blanc, Roger Milla, Valderama, Asanovic ve Kosecki gibi isimlere de zamanında kucak açmış bir takımdır

Hiç yorum yok: