5 Şubat 2010 Cuma

fk moskova'dan buraya kadar...

Dün yeni sezon için lisans aldığının açıklanmasının ardından bugün ligden çekildiğini açıkladı FK Moskova. 1997'de Torpedo Zil adıyla kurulan başkent kulübü Rus futbolunun vasat üstü takımlarından biriydi. Lâkin çoğu Rus kulübünde olduğu gibi onlardan finansal açıdan sadece bir kuruluşa güvenmesinin sonucuna katlanıyor. FK Moskova'nın finansal açıdan akış sağlayan ana sponsoru Norilsk Nickel artık kulübün sponsoru olamayacağını açıkladı. Şirket, Rusya’da hükümetin suyuna gitmeyen her kuruluşun başına gelenlerle karşılaştı ve işleri yokuşa sürülmeye, bürokratik açıdan zorlanmaya başladı. Bu da, FK Moskova’nın maddi açıdan üzerine düşen yükümlülüğü yerine getiremeyeceği anlamına geliyor.
FK Moskovalı futbolcular son bir umut olarak Norilsk Nickel’in Yönetim Kurulu Başkanına bir mektup yollasa da artık kulübün ligden mi düşeceği yoksa tamamen mi kapanıp kapanmayacağı konuşuluyor. FK Moskova’nın ligden çekilmesi ile bir alt ligde mücadele eden 1995-96 sezonunun şampiyonu Alania Vladikavkaz’a gün doğdu. Birinci Lig’i üçüncü sırada bitiren Alania, ligin yeni takımı olacak.
Rusya liginde çekilmeler FK Moskova ile sınırlı kalmayabilir. Geçtiğimiz sezonu 10. Sırada tamamlayan Krylya Soveto da geçtiğimiz ağustos ayından beri ödemelerde sıkıntı yaşıyor. Bazı futbolcuların maaşları ve primleri ödenemiyor. Samara kulübüne söz konusu borçlarını ödemesi için 15 Şubat’a kadar süre tanında. Bu sürede borçlar ödenemezse Krylya Soveto’yu da FK Moskova’nın kaderi bekliyor…

Hiç yorum yok: