2 Mayıs 2010 Pazar

dört yıl önce dört yıl sonra

Abel Braga’nın teknik direktörlüğünü yaptığı ve Copa Libartadores’ten Kulüpler Dünya Şampiyonası’na kadar bütün kupaları alan Internacional takımının orta sahasının önemli isimlerinden biriydi Tinga. O sezon oynadığı futbolla birlikte Borussia Dortmund tarafından transfer edilmişti 2006 yazında.
Bu sezonun başına kadar Dortmund’un on bir oyuncularından biriydi Brezilyalı. Jürgen Kloop’un takımın başındaki ilk sezonunda 27 lig maçında forma giymişti. Fakat bu sezon Kloop’un yedek kulübesinde oturttuğu futbolculardan biri oldu Tinga. Sadece yedi lig maçı ve üç kupa maçında forma giyebildi. Kulüp de geçtiğimiz haftalar içerisinde Brezilyalı futbolcu ile sözleşme yenilemeyeceğini açıklamıştı. Tinga da dört yıl önce Dortmund’a gelmeden önce forma giydiği Internacional’e geri dönmeye karar verdi.
Dün, Dortmund Signal Iduna Park’ta sezonun son maçına çıkarken kulüp Tinga’ya dört sezon boyunca verdiği emek nedeniyle taraftarları önünde teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Brezilyalı futbolcu için dört sezon boyunca Dortmund’da yaşadığı en keyifli anlardan biri bu olsa gerek…

Hiç yorum yok: