10 Ağustos 2010 Salı

moskova'dan kaçan kaçana

Moskova belki de tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Hava 40 derece civarında, orman yangınları nedeniyle şehrin üzerine çöken duman bir türlü gitmek bilmiyor. Bu durum spor, özelinde de futbolu da etkiliyor. Önce haftaiçi Moskova'da oynanacak olan Rusya-Bulgaristan hazırlık maçı Saint Petersburg'a alındı. Ardından Moskova'da oynanacak lig maçları ileri bir tarihe ertelendi.
Moskova takımları da çalışamalarını sürdürebilmek için başka şehirlerde kamp ve antrenman yapmaya başladı. Spartak Moskova önce Estonya'ya geçti ve Levada Talinn'in testilerinde antrenmanlar yaptı. Bu işe en çok Estonyalı futbolseverler sevindi. Yüzlerce Estonyalı Spartak'ın antrenmanlarını izledi. Talinn'de geçen haftasonunun ardından Spartak soluğu Yekaterinburg'da aldı şehrin diğer takımı Dinamo gibi.
CSKA Moskova ise daha yakın bir yere göç etmeyi seçti ve Saint Petersburg'a yerleşti. Kulüpten yapılan açıklamada 11 AĞustos'a kadar antrenmanların St. Petersburg'da süreceği açıklandı.
Bakalım Moskova ne zaman eski günlerine dönecek, başkent takımları ne zaman rahat edebilecek...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Moskova'dan yayilan dumanin St. Petersburg ve Estonya'ya kadar gittigini soyluyorlar... Moskova'da yasiyorum, sicak ve yanik odun kokusu nedeni ile kendimi firinda balik gibi hissediyorum...
Gecen carsamba hali saha maci yapmaya calistik arkadaslarla, 15. dakikadan sonra gozlerimiz ve cigerlerimiz yandigi icin biraktik...