24 Ağustos 2010 Salı

zimmete para geçiren başkan, istifa eden teknik direktör...

Puebla teknik direktörü Jose Luis Sanchez Sola geçen haftasonu görevinden istifa etti. Sola'nın istifa nedeni saha içerisinde alınan sonuçlar değildi. 51 yaşındaki teknik direktörün istifasının nedeni kulüp başkanının zimmetine para geçirmesi. Hayır, olaydan duyduğu üzüntü ve etik nedenlerdeb dolayı istifa etmedi Sola. Neyse hikayeyeye geçelim...
Puebla Başkanı, daha doğrusu eski başkanı ve kulübün çoğunluk hissesinin sahibi Francisco Bernat, geçtiğimiz perşembe günü 30 milyon pesoyu (2 milyon 300 bin dolar) zimmetine geçirmekten dolayı göz altına alınmıştı.
Cumartesi günü serbest bırakılan Bernat, kulübün sahip olduğu yüzde 51 hissesini diğer ortağına satmaya karar verdi. Puebla'nın yüzde 40'ına sahip olan Ricardo Henaine, bu satışla birlikte kulübün de yüzde 91'ini ele geçirdi.
Satış kararının açıklanmasının ardından ise teknik direktör Jose Luis Sanchez Sola görevinden istifa etti. Eski başkan Francisco Bernat'ın kankası olan Sola, kulübün el değiştirmesine bozulmuş bunun neticesinde de teknik direktörlük görevinden istifa etti. 
Kulübün yeni sahibi Ricardo Henaine ise durum karşısında yorum yapmamış. Muhtemelen kendi standartlarına uyan yeni bir teknik direktör seçeceğinden ve onunla çalışacağından memnun olmalı.
Bir kulüp başkanının zimmetine para geçirmesi nedeniyle, kulübün teknik direktörünün istifa etmesi de ilk kez görülüyordur...

Hiç yorum yok: