14 Nisan 2008 Pazartesi

taraftar sahaya girince I

İsrail ligi'nde bitime 5 hafta kala Beitar Jerusalem şampiyonluk maçına çıkıyor. En yakın rakibi ile arasında 12 puan fark var. Evindeki Herzliya maçını da kazanması üstüste ikinci şampiyonluk için yetiyor.

Golsüz geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda beklenen gol geliyor ve Beitar 1-0 öne geçiyor. Maç bu skorla bitenecek sanılırken, 86. dakikada taraftarlar dayanamayıp sahaya atlayıp şampiyonluğu kutlamaya başlıyorlar.

Hakem maçı durduruyor, 20 dakika boyunca saha boşalır diye bekliyor. Fakat saha boşalmadığı için maç erteleniyor. Muhtemelen Beitar hükmen yenik sayılacak ve sahası kapatılacak.

Beitar Jerusalem şampiyonluk için 1-2 maç daha bekleyecek anlaşılan. Geçtiğimiz sezon da buna benzer bir arbede yaşanmış ve polis olaya müdahale etmiş, 50 kişi çıkan olaylar sonucunda yaralanmıştı...

Gerçi Beitar Jerusalem taraftarlarının olay çıkartmak konusunda sabıkası çok. Örneğin geçen yıl Kasım ayında Maccabi Haifa genç takımında oynayan bir futbolcu ve bir taraftarın öldürülmesi anısına saygı duruşu yapıldığı sırada stad hoparlörlerinden İzak Rabin'in 12 yıl önce 7 Kasım'da öldürüldüğü hatırlatıldı. Bunun üzerine Beitar Jerusalem taraftarları, Rabin'e suikastı düzenleyen "Yigal Amir" lehine tezahüratta bulunmaya başlamıştılar. Bunun sonucunda da sahaları iki maç kapatılmıştı.

Bu haftasonu yaşanılan olaylar en çok kulübün sahibi Arkada Gaydamak'ı sinirlendirdi. İsrail Ordu Radyosuna konuşan Gaydamak, sahaya girenleri beyinsiz ve aptal olarak niteledi...



Hiç yorum yok: