16 Aralık 2008 Salı

okay karacan'ın istifası

Medyatava'ya yaklaşık 2 saat önce düşmüş Okay Karacan'ın istifa haberi. Aslında 3 hafta önce yaşanılanlar, programlarındaki konukların; Mustafa Doğan, Uğur Meleke ve Mehmet Demirkol'un değişmesi ya da değiştirilmesi aklımda soru işareti doğurmuştu. Bugün itibariyle Habertürk'ün Spor Müdürlüğünden istifa etmiş kendisi. Bundan yaklaşık 7 ay önce, Sporist'in Haziran sayısı için bir röportaj yapmıştık kendisiyle. Röportaj sorularımızdan biri Habertürk'e geçişiydi. O da bize şunları söylemişti; "Özel nedenlerle NTV'den ayrılmam gerekiyordu. Habertürk beni o zaman aradı ve bir teklif sundu. Hatt teklif aldığımda, NTV'deki son iki günümdü. İki ay dinlenmeyi ve Kanada'ya yerleşmeyi düşünüyordum. Ne yazık ki hâlâ da ikinci planım bu." Evet Habertürk'ün teklifi olmasa Kanada'ya yerleşecekti Okay Karacan. Bu planından vazgeçip geçmediğini bilmiyorum. Ama umarım ülkenin en iyi spor yayıncılarından biri 1 yıl önce aldığı kararı uygulayıp, mesleğini bu genç yaşta bırakmaz.
Postu, Kanada'da ne yapacağı sorusuna cevabı ile bitirelim; "Kanada'da bir arkadaşım pizza, kağıt ve tekstil işinin içinde. Benim babam tekstilci olduğu için, tekstili bilirim. Sonuçta Kanada'da iki pizza dükkanını da herhalde işletebilirim. Orada onun işlerine bakacaktım. Çok daha iyi şartlarda yaşayabilecektim. Çok daha fazla seyahate edip, istediğim Formula 1 yarışını, istediğim futbol maçını yerinde en iyi koltuktan izleyebilecektim. Kanada'dan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş maçlarına da takip edebilirdim. Tek eksik futbol maçı anlatmak olacaktı."
Yeri gelmişken Okay Karacan röportajını da bir ara posta koymak lazım...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Iste basarisinin sirri cok acik bir sekilde goruluyor: Amator ruh. Nerelere gelmis ama hala su ikinci cevaptaki soylediklerine bakin. sporu ne kadar cok sevdigi cok acik.