26 Şubat 2009 Perşembe

beşiktaş alaturka!

Dünya üzerinde Beşiktaş'ın basketbol şubesinde yaşanılan olayların bir benzeri var mıdır merak ediyorum. İsim sponsorluğunuzu satıyorsunuz yani gelir elde ediyorsunuz fakat buna karşın her sezon basketbolcular paralarını alamama sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Paraları ödenmediği için gidip gelen yabancı oyuncuların sayısını tutmakta zorlanıyoruz. Hani bu süreç sadece bu sezon ya da bir önceki sezon yaşansa anlayacağız ama Cola Turka'nın sponsor olduğundan bu yana mâli krizler bir türlü bitmiyor. Sadece yönetimin paraları zamanında ödenmemesinden dolayı oluşan ortamdan dolayı 2 şampiyonluk kaçtı.
Hani bununla da kalsa iyi; Geçtiğimiz sezon parasını ödeyemediğin oyuncun için 750 bin avro bonservis bedeli teklif ediliyor, oyuncu da teklifi yapan takıma gitmekten yana ama sen oturup onu zorla elinde tutuyorsun. Peki sonra ne oluyor? O oyuncu sezonun geri kalanında sahada hayalet gibi. Belki de onun o isteksiz oyunu nedeniyle takım Türk Telekom'a yarı finalde eleniyor. Üstelik sezon sonunda da bedelsiz rakip takımlardan birine gidiyor. Bütün bu yaşanılan süreçlerin hepsinde şubeden sorumlu kişi ise "abuk subuk beyanlar" ile durumu açıklamaya çalışıyor.
Fenerbahçe, Ülker'in desteği ile Euroleague oynuyor, ligde de şampiyon oluyor. Galatasaray'ın gelecek sezon Türk Telekom ile ortaklık yapacağı söylentileri ayyuka çıkarken Beşiktaş'ın basketbol şubesinde durum ne? Oyuncular antrenör ile anlaşamıyor, yabancı basketbolcular 1.5, Türkler ise ise 2.5 aydır maaş alamıyor. Herhalde ekonomik düşünceden olsa gerek! takım menajeri istifa eden antrenörün yerine takımın başına geçiyor. Hani sponsorluk paralarının harcandığı futbol takımı da açık ara lider olsa bu yapılanları anlayacağım ama öyle bir durumda söz konusu değil.
Pişmiş kelle gibi dolaşmakla işler yürümüyor, yürümeyecek de. Rakiplerin sınıf atlamak için uğraşırken Beşiktaş Cola Turka basket takımının içler acısı haline üzülmemek, kızmamak elde değil...

1 yorum:

Mehmet Dinler dedi ki...

Futbol kafalı deha Yıldırım Demirören bu takımın başında oldukça bu takım şampiyonluğu göremez ligde. Kulübün Yıldırım Demirören'e borcu var güya ama basketbol takımının sponsorluk parasını futbolda yemesiyle onun bu kulübe ne kadar borcu var?