27 Şubat 2009 Cuma

"kadınlara kombine yok!"

Başlık benim söylemim değil Zenith St. Petersburg'un. Kulüp yetkileri gelecek sezondfan itibaren kadın taraftarlara kombine bilet satılmayacağını açıkladı. Buna neden olarak da taraftar gruplarının liderlerinden gelen istek gösterildi. Taraftar gruplarına göre etraflarında "güzel" kadınlar taraftarlar olduğu için istedikleri gibi zıplayıp, hoplayamıyorlar. Tabi bununla da kalmayıp istedikleri gibi küfür edemiyorlar. O nedenle kadınlara kombine bilet satılmaması istenmiş. Kulüp yönetimi de taraftarı kırmayıp! kabul etmiş. Basına (daha doğrusu yerel gazete Gorod 812'ye verilen röportajda) konu hakkında herhangi bir tartışma girilmeyeceğini açıklamış kulüp sözcüsü Ruslan Dryuma.
Bu açıklamanın ardından konu hakkında fikirlerini dile getirenlerden biri olan Ukraynalı gazeteci Natalia Antonova yaklaşımın ırkçılık ve ayrımcılık olduğunu düşünüyor ki düşününce ona hak vermemek elde değil. Bir futbolseverin cinsiyeti nedeniyle cezalandırılması ayrımcılığa girmiyor diyemez kimse. Üstelik bu uygulamayı getiren Zenith'in resmi İnternet sitesinde de kulübün ırkçılık ve ayrımcılığa karşı olduğunu beyan ettiğini söylüyor Antonova. Kararın uygulaması hayata geçene kadar ve geçtikten sonra tartışmalar devam edecektir.

2 yorum:

kutay dedi ki...

çok yerinde bir karar..darısı başımıza..
sıkıldım 3lü çekerken "hop birader yavaş bayan var" denmesine...
gerçi galatasaray kapalısında çok sağlam bayan taraftarlar vardır, onlarsız da olmaz, kombineyi çoğu kişiden daha çok hakederler.
tribün gemi gibidir, fazla kadın almayacaksın..

1903 dedi ki...

Tribüne sokmamak çok doğru bir hareket gerçekten. Maçı izlerken seni dürtüp gel gidip birazdan da karşıdan izleyelim diyebiliyorlar. Yaşanmış hikayedir...