26 Şubat 2009 Perşembe

kobe & futbol

Yaklaşık 1 ay önce yazmıştık ESPN'in Barcelona formalı kapağı hakkında. ESPN sağolsun her sayıyı kapımıza kadar ulaştırdığı gibi bu sayıdan da mahrum bırakmadı bizi. Gerçi 1 sayı geriden takip ediyoruz dergiyi ama olsun 10 bin kilometre uzaktan gelen dergide de bu kadar kusur olur. Neyse biz konuya geçelim. ESPN'in Kobeli sayısında farklı spor dallarında farklı takımları veya sporcuları destekleyen profesyonel sporcuları ele alınmış. Kobe Bryant ve Barcelona bölümün konuklarından sadece biri. Minnesota Vikings'in defans oyuncusu Jared Allen, Amerikan güreşçisi Brock Lesnar'ın hayranıymış. Chicago White Sox tutucusu A. J. Pierzynski Florida Gaters'ı, Nascar yarışçısı Matt Kenseth Green Bay Packers'ı, olimpiyat rekortmeni yüzücü Natalie Coughlin de Oakland Raiders'ı tutuyormuş. ESPN söz konusu kişilerin farklı takım tutkularıyla ilgili ilginç notları yayımlamış.
Bu postun konusu Kobe Bryant olduğu için biz onun futbola merakına yazalım dedik.
"İtalya'da büyüdüm, futbolu sıkı bir şekilde takip ediyordum. Ronaldinho Barcelona'da oynarken onların taraftarı oldum. Onu 2005'te Roma'dayken izleme fırsatı da buldum.
Pau Gasol Barcelona'da büyümüş, onunla takip ediyoruz. Maçları İnternetten izliyorum, izleyemediğimiz zaman bile takımla ilgili olarak konuşuyoruz. Sasha Vujacic de Real Madrid taraftarı. Soyunma odasında birbirimize takılıyoruz...
Harika bir forma koleksiyonum var. Lionel Messi Olimpiyatlarda bana formasını verdi. Pele çocuklarım için futbol topu imzaladı. Maradona ile birlikte çektirdiğim resmim var.
Futbolu ve onun etkisini seviyorum. Futbol oynayarak büyüye Avrupalı basketbolcuları baktığınızda oyuna farklı açılardan baktıklarını görünüyorsunuz, bunu izlemekten zevk alıyorum."

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu sayıyı ben de çok merak ediyorum. Bursa da birkaç dergi satan yere sordum ama adını bile ilk kez duyduklarını söylediler. Sanırım Türkiye'ye gelmiyor.
İnternet den sipariş vermeyi düşünüyorum. Kaç günde gelecek, bana kaç liraya mal olacak öğrenmek istiyorum.
Eğer zahmet olmazsa bu konu hakkında biraz bilgi verebilirsen çok güzel olacak. Belki benim gibi başkaları da bundan faydalanabilir.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

mustafa taha dedi ki...

dergiyi ulaşman ancak abonelikle mümkün. Ama eğer istersen 5 dolara derginin dijital (internet) versiyonuna sahip olabilirsin.

http://www.zinio.com/gncissue?is=365161852&ns=usa

adresinden dijital sayısına ulaşabilirsin...

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim, eline sağlık.