21 Şubat 2009 Cumartesi

oscarla ilgili az bilinen 5 gerçek

Business Pundit'te yakaladım Oscarla ilgili az bilinen 5 gerçeği. Temsil misal ben hiçbirini bilmiyordum bu vesile ile öğrendim. İşte Oscarla ilgili az bilinen gerçekler:
1- İlk Oscar ödülleri 1929 yılında Hollywood'daki Hotel Roosevelt'ta yapılan bir akşam yemeğinde sahiplerini bulmuş. Söylenenlere göre törene katılan kişi sayısı 250'den azmış.
2- İlk 10 yıl boyunca ödül kazananların listesi Akademi tarafından ödül gecesi 11'de gazetelere veriliyormuş. Fakat bir ödül töreni öncesinde Los Angeles Times mızıkçılık yapıp kazananları yayınladığı günden beri zarf açılana kadar Akademi dışında kimse bilmiyor Oscar heykelciklerini kazananları.
3- Oscar heykelciği Britanyum'dan yapılıyor ve 3.8 kg ağırlığında. Boyu bir ayaktan biraz daha uzun heykelciğin.
4- Akademi'nin 1950'den beri uyguladığı ilginç bir kural var. Ödülü kazananlar ödülü satmaya karar verdiğinde öncelik hakkı Akademi'ye ait. Akademi heykelciği 1 dolar karşılığında alabiliyor. Ödülü kazanan bu koşulu kabul etmezse Akademi heykelciği geri alıyor. Yani ödülü kazanırsanız ve birgün paraya ihtiyaç duyarsanız heykecikten medet ummayacaksınız. Tabi bu kuralın getirildiği 1950 yılına kadar çok sayıda Oscar ödülünü milyon dolarlara satıp para kazanan olmuş.
5- "Oscar" isminin nereden geldiği kimse tarafından bilinmiyor. Konu hakkında iki rivayet var. Bunlardan birincisi; Bette Davis'in ilk kocasının ismi Harmon Oscar Nelson'mış. İsmin onun kocasından geldiği söylenir. Bir diğer hikaye ise Akademi'de yönetici asistanı olarak çalışan Margaret Herrick'ın amcasının ismiymiş Oscar.

2 yorum:

PIERREMANU dedi ki...

Takdire şayan hareketler.

1903 dedi ki...

İkinci maddeyi okuyunca basından nefret ettim. Nedir kardeşim bu atlatma haber merakı:)