11 Mart 2009 Çarşamba

griffith 3'ü bir arada

Asya Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki ilk maçlar geride kaldı. Organizasyonda bizi en çok ilgilendiren takım Şenol Güneş bağlantısından dolayı FC Seoul. İlk maçında grupların en zayıf ekiplerinden Sriwijaya FC ile karşılaştı. Güneş'in ekibi Endonezya deplasmanından 4-2'lik galibiyetle döndü. Asya Şampiyonlar Ligi ile ilgili olarak ayrı bir değerlendirme yapmak lazım.
İlk haftanın maçlarından biri Beijing Guoan ile Newcastle Jets arasındaydı. Jets geçtiğimiz sezonun şampiyonu olarak kupaya katılıyor. Pekin'de işleri istedikleri gibi gitmedi ve Guoan'a 2-0 yenildi. Maçın skorundan ziyade ilgi çekici olan sahada 3 kardeşin birden yer almasıydı. Newcastle Jets'ten Adam, Beijing Guoan'dan ise Ryan ve Joel Griffith ayrı takımlarda oynayan 3 kardeş olarak Asya Şampiyonlar Ligi tarihine geçtiler.
İlginç bir tesadüf ki maçın gollerini de Ryan ve Joel Griffith kaydetti. Griffith kardeşlerin 3'ü de Newcastle Jets altyapısından yetişme. Ryan, Avrupa'da geçirdiği dömenin ardından son 2 sezondur Çin Süper Ligi'nde top oynuyor. Joel ise oldukça tartışmalı bir sürecin ardından Jets'ten Guoan'a transfer oldu. 3 kardeşin sahada yer aldığı maçın ardından Avustralyalı futbolcuların performanslarından bir kişi hariç herkes memnundu. Çin ekibinin Koreli teknik direktörü "Demir Yüz" Lee Jong-soo Ryan ve Joel'in performanslarının tamamını sahaya yansıtmadıklarını, yapmaları gerekenin bu olduğunu söyledi. Adamlar gollerini atmışlar, galibiyeti getirmişler arkadan bu açıklama yapılmış. Koreli de çok insafsızmış doğrusu.
Joel ve Ryan Griffith için Newcastle deplasmanında oynanacak maç pek kolay geçmeyecek gibi. Jets taraftarlarının onlara iyi mi yoksa kötü gözle mi bakacaklarını kendileri gibi biz de merak ediyoruz...

Hiç yorum yok: