14 Mart 2009 Cumartesi

"baby" shaq; hadi len!!!

Arkadaşı 4-5 yıl öncesinden biliyoruz. Cüsse nedeniyle "Baby Shaq" olarak sunulmuştu Yunan basketbolunun tek "Siyahi Yunanlısı" Sofoklis Schortsanitis. Bu kadar pompalamaya karşın hiçbir zaman ne ribaund ne de sayı da çift haneli rakamları yakalayamadı arkadaş. Cantu bu kadar övülmesinden olsa gerek onu takıma kattı ama sezon sonuna kadar dayanabildi. Ardından Aris'e oradan da Olympiakos'a geçti. Bir aralarda Clippers tarafından draft edildi -tam da takımı ya!- Olympiakos'ta da beklentiler büyüktü lâkin bir olumlu haltını göremedi Olympiakos taraftarı, takıma katıldığı 2005'ten beri.
Geçtiğimiz sezon kilo problemi nedeniyle kadro dışı bırakılmıştı. İsviçre'de gördüğü tedavinin ardından Yannakis onu oynatmaya başlamıştı. Kör-topal bir şekilde devam ediyordu Yannakis ile Schortsanitis arasındaki ilişki. Çok fazla süre almıyordu ama her maçta da sahada görünüyordu. Ufak tefek arızalar da çıkardığı da görünüyordu 150 kiloluk kardeşimizin. Bu arızaları çoğu zaman toreler edilse de PAO ile oynanan kupa finalinde yaptıkları Yannakis'in sabırını taşırdı ve kendisini kadro dışı bıraktı. Olympiakos yönetimi de antrenörlerinden yana tavır aldı ve 1 ay boyunca oyuncuya hiçbir ödeme yapılmayacağı açıklandı. 1 ay sonra durum tekrar gözden geçirilecek ama görünen köy kılavuz istemez, "Baby Shaq"ın şutlanması yakındır Olympiakos'tan. Gönül ister Sofoklis Schortsanitis kardeşimizi Zach Randolph ile yanyana parkelerde görmek. Muhtemelen bu iki adam sayesinde Mike Dunleavy de kafasında kalan 3 tel saçını da yolar. Biz temennimizi ortaya koyalım da belki bir gün olur.
Postu sonlandırırken aklımıza takılan bir noktaya da değinelim. Acaba bir gün Fenerbahçe yönetimi Rasim Başak'ın sahada yaptığı "sportmen!" davranışları Sofoklis Schortsanitis örneğinde olduğu gibi cezalandırabilme cesaretini gösterecek mi..?

Hiç yorum yok: