2 Mart 2009 Pazartesi

marş marş kışlaya

Rus Savunma Bakanlığı'nın aldığı bir karar CSKA yöneticilerinin keyfini bozacak gibi. Askerin spor kulübü olarak bilinen CSKA'dan ordunun desteğini çekeceğini yazıyor ülkenin önde gelen gazetelerinden Kommersant. Gazetenin haberine göre Rus ordusunun -son verilere göre Rusya Savunma Bakanlığı spora her yıl 300 milyon rublelik bir yatırım yapıyormuş- CSKA'ya verdiği desteği çekmesinin anlamı yüzlerce genç CSKA sporcusunun askerlik görevini yerine getirmek zorunda kalması. Rusya'da askerlik 18 aylık zorunlu bir görev.
CSKAlı sporcuların askerlik görevlerinde herhangi bir erteleme yaşamayacak olması şampiyonalarda mücadele etmesi beklenen çok sayıda sporcuyu etkileyecek. CSKA'nın bünyesinde 650 sporcu bulunuyor ve bunlardan 30'unun askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor. Bu 30 sporcu içerisinde Andrey Vorontsevich, Islambek Albiev ve Artem Borodulin gibi üst düzey isimler bulunuyor.
Kararın alınmasıyla birlikte Rus buz pateninin geleceği olarak gösterilen Artem Borodulin'in 23 Mart'ta Los Angeles'ta başlayacak olan Dünya Şampiyonası'nda yarışması tehlikeye girmiş durumda. Borodulin'in Rus takımına alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor. Bu karardan olumsuz etkileneceklerden bir tanesi de CSKA'nın basket takımı. Avrupa'nın en güçlü takımlarının başında gelen CSKA'nın en büyük eksiği yumuşak pota altı. İleride bu eksikliği giderecek isimlerden biri olarak bakılan Andrey Vorontsevich'in kariyerin belki de en önemli dönemini askerlik göreviyle geçirecek olması hem kendisini hem de CSKA'yı olumsuz etkileyecektir muhtemelen. CSKA antrenörü Ettor Messina'nın onu gelecek sezona hazırladığı da biliniyor.
Kararın uygulamaya geçmesinin ardından CSKA'yı ve sporcularını nasıl etkileyeceğini önümüzdeki zaman dilimi içerisinde göreceğiz.

Hiç yorum yok: