1 Mart 2009 Pazar

yapılmaması gereken hata!

Cosmin Olaroiu'nun başına gelenler dünya üzerinde herhangi başka bir teknik direktörün başına gelmemiştir muhtemelen. Romen teknik adam, Suudi Arabistan'ın Al Hilal takımını Kral Kupası'nda şampiyon yapmasının üzerinden 24 saat geçmedem kendini kapı önünde buldu ve ülkeyi terk etmesi istendi.
Al Hilal kupanın final maçında Al Shabab'ı 1-0 yener. Cosmin Olaroui takımıyla birlikte podyuma çıkmak ister fakat güvenlik buna izin vermez. Sinirlenen Romen teknik adam maç sonrasında kupanın kazanılması üzerine giyilen ve üzerinde Sultan bin Abdül Aziz'in resminin bulunduğu tşörtü çıkartır terli yüzünü sildikten sonra yere atar. Tabi bu Suudi Arabistan'da yapılmaması gereken bir hatadır.
Televizyona yansıyan görüntülerin sonunda Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Cosmin Olaroiu'nun görevine son verildiğini ve 24 saat içerisinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini açıkladı. Olaroiu yaşadıklarının şaşkınlığıyla özür dilese de değişen birşey olmadı ve böylece çok farklı bir sebepten görevine son verilen teknik direktörlerden biri olarak da futbol tarihine geçti. Olayın videosu izlemek isteyenler için bir tık ötede.

Hiç yorum yok: