2 Mart 2009 Pazartesi

salonda da atina derbisi...

Dün sadece Karaiskaki'de yoktu Atina derbisi. Barış ve Dostluk Spor Salonu'nda da Olympiakos ile Panathinakos'un kapışması vardı. 12 bin Olympiakos taraftarı salonu doldurmuş sezonun ilk yarısındaki farklı maçın rövanşında Panathinaikos'un defterinin dürülmesini bekliyordu.

Maçın başından sonuna kadar oyun hiç kopmadı. Olympiakos maçı devamlı öden götürmesine karşın fark hiç çift haneli sayıları görmedi. Maçın istatistikleri sahadaki oyunun tıpatıp göstergesiydi. Skordaki eşitlik ribauntlarda da kendini gösterdi. Olympiakos 31, PAO ise 29 ribaund topladı. Her iki takım hücum ribauntları da birbirine eşitti. Söz konusu eşitlik sadece ribauntlarda değil, top kaybı, top çalma ve blok istatistiklerinde de eşitti. Sadece asistlerde PAO, Olympiakos'a 1 farklı üstünlük sağladı.

Bu kadar dengeli istatistiklerle oynanan maçın sonunda doğru 4. çeyreğin sonuna doğru PAO beraberliği de yakaladı. Taraflardan birinin yapacağı top kaybı ya da hücum ribaundu galibi belirleyecekti öyle de oldu. Maçın bitimine 38 saniye kala hücum eden Olympiakos, basketi bulamasa da oyunun en konsantre ismi Theo Papaloukas, 3 PAOlu'nun arasından aldığı hücüm ribaunduyla topu Vassilopoulos'a kazandırdı. Vassilopoulos da 3.3 saniye kala basketi kaydetti. Željko Obradović'in Spanoulis'in üzerinden oynadığı son oyun basket getirmeyince Olympiakos muhtemel normal sezon birinciliğini de hemen hemen garantiledi.

Her Olympiakos-PAO maçında olduğu gibi bu maçta da tribünlerdeki gerilim yüksekti. Bir zamanlar bizimde salonda yaptığımız rakip basketbolcunun yüzüne lazer tutmalardan PAO kulübesine atılan meşalelere kadar çok saytıda aksiyon yaşandı. Hatta az kalsın Dusan Kecman bir meşalenin kurbanı olacaktı...

Hiç yorum yok: