30 Temmuz 2009 Perşembe

uefa kadınlar şampiyonlar ligi

Gelecek yıl Avrupa futbolunda bir ilk yaşanacak ve Santiago Barnebau aynı hafta içerisinde iki şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yapacak.
Hem erkekler hem de kadınlarda şampiyonlar ligi finali izleme şansını yakalayacağız bu sezon. UEFA Şampiyonlar Liginde kadınların finali 20 Mayıs perşembe, erkeklerinki ise 22 Mayıs cumartesine denk geliyor.
Kadınların Şampiyonlar Ligi ilk kez bu sezon düzenlenecek. Kadınlar UEFA Kupası'nın bir devamı özelliğini taşıyor. 44 ülkeden 53 takım ilki düzenlenecek organizasyona katılıyor. Türkiye'den şampiyon Trabzonspor kupada yer alacak.
Kupanın değişik bir formatı var. UEFA Kupası'ndaki daha önceki yıllarda elde edilen başarılara ve ülke puanlarına göre 25 takım son 32'ye otomatik olarak kalırken, aralarında Trabzonspor'un da bulunduğu 28 takım 4'erli 7 gruba ayrıldı. 30 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında her tek maç üzerinden grup karşılaşmaları yapılacak. Gruplarında ilk sırayı alan takımlar ise son 32'ye kalacaklar.
Trabzonspor'un grubunda İtalyan Torres, Slovenya'dan ŽNK Krka, Slovakya'dan FK Slovan Duslo Šaľa ile eşleşti. Bu takımların hiçbirinin Avrupa kupalarında hatırı sayılır başarıları yok. Maçlar Slovenya'nın Ivančna Gorica ve Krško şehirlerinde oynanacak. Sloven temsilcisinin ev sahibi olması avantajını bir kenara koyarsak Grubun en iddialı takımı olarak geçtiğimiz sezon "Calcio Femminile Serie A"yı ikinci tamamlayan Torres görülüyor.
UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yer alan ekipler arasında Bayern Münih, Everton, Brøndby, Arsenal, Duisburg, Sparta Prag, PAOK, Rayo Vallecano, Standard Liège ve AZ Alkkmar gibi yabancı olmadığımız takımlar da bulunuyor.
Turnuvanın eleştirilebilecek en önemli yönü son 32 ile final arasında oynanacak 9 karşılaşmanın yaklaşık 8 aylık bir süreye yayılması ve son 16 ile çeyrek final maçları arasında yaklaşık 4 aylık bir sürenin bulunması.
Avrupa kupalarında Alman ve İsveç takımlarının mutlak üstünlüğünü düşünürsek 20 Mayıs'taki finalde Santiago Barnebau'nun konukları büyük ihtimalle Umeå IK, FFC Turbine Potsdam ve Duisburg üçlüsünden ikisi olur.

Hiç yorum yok: