28 Temmuz 2009 Salı

roma'da rekorlar & ariana kukors

Roma'da rekorlar uçuşuyor desek yeridir. Bu Dünya Yüzme Şampiyonası tarihe en fazla rekor kırılan şampiyona olarak geçecek gibi. FINA'nın 2010'dan sonra teknolojik mayoların kullanımını yasaklaması gelecek yıldan itibaren rekorları zor göreceğimizin işareti olabilir. O nedenle bu yıl rekor kırıldı kırıldı, 2010 ve sonrasında zor...
Dün yazmıştık pazartesinin ayrıntılı bir değerlendirmesi olacak diye. Ariana Kukors bu dünya yüzme şampiyonasının en büyük sürprizi. Stephanie Rice'ı bırakması bir kenara dünya rekorlarını aynı gün içerisinde 2½ saniye geliştirmek kolay bir iş değil. Daha önce de dedik bu dünya şampiyonası Kukors'un ilk dünya şampiyonası aynı zamanda. Amerikalı'nın Rice'a son 50 metrede attığı fark ise insanın ağzını açık bırakacak türdendi.
Sadece Kukors kırmadı rekor. İsveçli Sarah Sjöström de dünya rekoru ile ilk kez tanışanlardan. Sjöström'ün 100 metre kelebekte kırdığı rekor diğer rekorlardan biraz daha değerli. 93 doğumlu hanım kızımız - bizim de karta kaçtığımızın habercisidir - Inge de Bruijn'un Sydney 2000 Olimpiyatlarında kırdığı dünya rekorunu önce 56.44'e sonra da 56.06'ya taşıyarak tarihin en genç dünya şampiyonlarından biri oldu. Ki Sjöström'ün sadece 1 yıl önce Pekin'de 100 metre kelebekte 27. sırada yer alabilmişti.
Roma'da Ruslar ve Japonlar da iyi iş çıkaranlardan. 90 jenerasyonunun bir diğer üyesi Anastasia Zueva da 100 metre sırtüstü elemerinde Kirsty Coventry'nin dünya rekorunu 30 salise geliştirdi ve 58.48'e taşıdı. Bu akşam ki final serisinde rekorun daha da geliştirilmesi muhtemeldir.
Kadınlarda 1990'lı sağlam bir jenerasyonun geldiğine şahit olduk dün akşam. Tabi sadece kadınlar değil, erkeklerin de yarışları vardı. Onu da bir-iki post sonra yazalım...

Hiç yorum yok: