18 Ağustos 2009 Salı

imzayı attı sahaya çıktı

Roy Carroll, Manchester United kalesine geçen fakat orada tutunamadıktan sonra kariyeri yokuş aşağı giden futbolcular sınıfında yer alıyor. -diğeri için bkz. Massimo Taibi- En son Derby County forması giyiyordu Kuzey İrlandalı kaleci. Transfer döneminin boşta gezen isimlerinden biriyken imdadına Emil Ousager'in sakatlığı yetişti. Odensa'nın 22 yaşındaki kalecisinin uzun süreli sakatlığında Danimarka kulübü, 31 yaşındaki kaleci ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
Sağlam Premier League tecrübesi olan bir kaleciyi kadrosuna katmak Odense için oldukça büyük şans. Danimarkalılar da bunun farkında olmalı ki Carroll ile anlaşma imzaladıkları gün Kuzey İrlandalı, FC Midtjylland ile oynanan lig maçında 11'de sahaya çıktı. Odense'nin tek golle kazandığı ilk maçında başarılı bir performans göstermis Roy Carroll. En azından yazılıp çizilenler o yönde.
Danimarka kulübünün Premier League tecrübeli tek ismi Roy Carroll değil. Thomas Helveg -Sağolsun Ali Okancı uyardı da ismin doğrusunu yazdık- ve Eric Djemba-Djemba da Ada havası solumuş isimler Odense kadrosunda yer alanlardan.
Odense'nin ünlü/vasat üstü isimleri kadrosuna katma girişimi Carroll ile sona ermeyecek. Altın çocuk olarak lanse edilen fakat 18'inde hâlâ bir numarasını görmediğimiz Freddy Adu'nun da Benfica tarafından Danimarka kulübüne kiralacağına dair transfer dedikoduları etrafta dolaşıyor. Adu'nun da katılımıyla Odense'nin kadrosu takip edilmeye değer bir hale gelecek...

Hiç yorum yok: