18 Ağustos 2009 Salı

golfün külkedisi y.e. yang

Hafta boyunca Güney Kore basınının manşetlerdeki ismi olacak Y. E. Yang. Kolay değil tabi dünyanın en önemli golf şampiyonası PGA'de önce finale kalmak, ardından da Tiger Woods'u yenerek şampiyon olmak.
Bahsettiğimiz arkadaş Y. E. Yang'ın dünya sıralamasında 110. sırada yer alması elde ettiği bu başarının kıymetini daha da arttırıyor. Üstelik 37 yaşındaki bu adam, orta sınıf bir Koreli çiftçinin oğlu olarak golf sopasını ilk kez ele aldığında 19 yaşındaymış.
Koreli golfçüyü Sinderalla kıvamına getirecek çok sayıda dipnot da bulmak mümkün. Bunlardan bir tanesi Tiger Woods'un 12 yıllık profesyonel kariyerinde ilk defa 54 deliği önde geçtikten sonra yenilmesi. Bunu başaran ilk kişi oldu Y.E. Yang. Ayrıca bir Asyalı ilk defa üst düzey bir golf şampiyonasında şampiyon oldu. Elde ettiği bu başarıyı değerlendirmesi istendiğinde "Hayatta ne olacağını asla bilemezsiniz" diyebilecek kadar da alçakgönüllü olan Y.E. Yang belki de Asya'nın golfteki yeni vizyonunu çizmesine yardım edecek. Kesin olan tek şey şu sıralar Güney Kore'nin en popüler insanı Y.E. Yang'in bu başarısıyla kendinden uzun süre bahsettirecek olması...

Hiç yorum yok: