20 Ağustos 2009 Perşembe

büyüksün bekele

Berlin'de gözler Usain Bolt'un üzerinde olsa da tarih yazan başka bir isim daha var. Kenenisa Bekele 2003 Paris'ten beri devam ettirdiği geleneğini Berlin'de de sürdürdü. Şimdiya kadar katıldığı bütün 10 bin metre yarışlarını kazanan Bekele, salı günü koşulan 10 bin metre finalinde de Zersenay Tadese ve Moses Ndiema Masai'yi çok rahat geride bıraktı. Etiyopyalı, üstüste dördüncü dünya şampiyonluğunu elde etti. Üstelik 2003'te Paris'te kırdığı şampiyona rekorunu 3 saniye daha geliştirdi Bekele. Yarışın ikincisi Eritreli Tadese; "O koşmaya başlayınca, yapabileceğiniz hiçbir şey yok" cümlesiyle 10 bin metre finalini özetlerken Bekele'nin rakipsizliğini de anlatıyordu.
Pazar günü koşulacak 5 bin finalinin de en büyük favorisi Bekele. 10 bin metrede şampiyona rekorunu geliştirdi, acaba 5 bin metrede de bir rekora imza atacak mı Etiyopyalı.
Usain Bolt kadar etkileyeci bir performans sergilese de Kenenisa Bekele'nin Jamaikalı kadar ilgi görmemesi sporcunun menajeri Jos Hermens'i sinirlendiriyor. Hermens'in sinirlenmesini anlıyoruz fakat Bekele'nin Bolt kadar medyaya malzeme olabilecek bir kişiliğe sahip olmamasının Etiyopyalı'nın başarılarının daha arka planda kalmasına neden olduğunu kabullenmeli Hollandalı.
Söz konusu durumun da Bekele'yi Hermens kadar rahatsız etmediği de ortada. Bekele'ye göre 100 metre insanların daha çok ilgisini çekiyor. Hızlı bir adamsanız eğer doğal olarak daha fazla ön plana çıkacaksınız.
Medyada fazla ön plana çıkmaması Kenenisa Bekele'nin uzun mesafede dünyanın en iyisi olduğu gerçeğini değiştiremeyecek...

Hiç yorum yok: