20 Ekim 2009 Salı

honda'nın kaybettikleri


Honda yöneticileri pazar günü İnterLagos'ta Brawn GP'nin garajını gördüklerinden beri kafalarını duvarlara vuruyor olsalar gerek. Formula 1'den çekilmeyi bir sezon ertelerse bugün 5 yıldır verdikleri emekleri geri almış olacaklardı.
Serhan Acar'ın da çok sayıda yayında söylediği gibi Brawn GP'nin bu sezon kullandığı araba, geçen sezon Honda'nın geliştirdiği otomobil. Ross Brawn'ın başında bulunduğu ekibin geliştirdiği otomobilin başarılarını görmek Brawn'a nasip olunca İngiliz Margaux Matrix Ltd şirketi de Honda'nın geri çekilme ve ardından elde edilen bu başarıyla yaşadığı kaybı analiz etmiş.
Şirketin yaptığı analize göre Honda bu sezon Formula 1'de yer almaya devam etseydi en az 221 milyon $ kazanacaktı. Japonların bu sezona devam etmemelerinin kaybı ise 255 milyon $. Sezonun ilk 15 yarışı baz alındığında Brawn GP otomobilleri toplam 8½ saat boyunca ekranda gözükmüşler. Bu bir önceki sezon Honda'nın yarış yayınlarında gözüktüğü saatin 3 katından daha fazlası anlamına geliyor. Brawn GP ayrıca ekranda görünürlük adına bu sezon Ferrari'yi de geride bıraktı.
Bütün bu veriler Honda yöneticilerinin kafalarını duvara vurmaları için iyi bir sebep teşkil etmiyor mu?

Hiç yorum yok: