19 Ekim 2009 Pazartesi

santana'dan bu kadar...


Güney Afrika Milli Takımının başına tesadüfen geçmişti Joel Santana. Görevi bırakması da beklenmeyen bir zamanda oldu. Turnuvaya 8 ay kala ev sahibi bütün hesaplarını sil baştan yapmak zorunda.
Konfederasyon Kupası'nda oynanan futbol ve alınan sonuçlar Güney Afrikalılar'ın umutlanması sağlasa da istatistikler Brezilyalı hocanın sonu oldu. Bafana Bafana oynadığı son 9 maçın 8'ini kaybetti. Ki son oynadıkları ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldıkları İzlanda maçında sergilenen futbol evlere şenlikti. Bize benzer bir şekilde, onlarda FIFA'nın sıralamasında önlenemez bir düşüş yaşadılar. Dünya Kupasına katılan/katılma ihtimali olan takımlar içerisinde en alt basamaktalar. -son 15 yılın en düşük sırasındalar; 85. sırada yer alıyorlar.- Ki Özbekistan, Küba ve Karadağ'ın arkasında kalmaları da cabası.
Gerçi bu kadar kötü sonuca karşın turnuvaya 8 ay kala teknik adamın görevine son vermek akıl işi mi sorusu geliyor akla. Yeni seçilen ve geçtiğimiz hafta ilk toplantısını yapan Güney Afrika Futbol Federasyonu yönetim kurulunun yaptığı oylama Brezilyalı ile devam etmeme yönünde oldu. Gerçi 2010 Afrika Uluslar Kupasına katılamama ve 2012 Afrika Uluslar Kupası elemelerine ön eleme turu ile başlanması Joel Santana'nın işine son verilmesini haklı gösterecek sebepler arasında yer alıyor.
Muhtemelen harika spor basınımız Atletico Madrid'in ardından birkaç güne kalmaz Güney Afrika Milli Takımı için de aday gösterir Fatih Terim'i. En azından benim beklentim o yönde...

Hiç yorum yok: