30 Ekim 2009 Cuma

pekin'de bilet kavgası


Çin Süper Ligi'nde sezon sağlam bir foto finiş ile sona eriyor. Son haftaya Beijing Guoan ile Hénán Jiànyè aynı puanla giriyorlar. İki takım arasında Pekin ekibi lehine olan +5'lik bir averaj söz konusu. Guoan'ın şampiyon olması için İşçi Stadyumu'nda sondan ikinci sırada bulunan Hangzhou Greentown'ı yenmesi yeterli. şampiyonluk maçını kaybetme ihtimali düşük olsa da Hangzhou'nun Pekin'den çıkaracağı 3 puan ligden düşmesini engelleyebileceğinden işler o kadar kolay olmayacaktır.
Tarihinde ilk kez şampiyonluğa bu kadar yaklaşan Beijing Guoan'ın  evinde oynayacağı maça da ilgi büyük. Maç biletlerinin satışa çıkmasıyla birlikte uzun kuyruklar oluştu. Bilet alamayanların çıkaracağı olaylara karşın 6 bin polis görev yaptı. Bilet alamayanlar beklendiği gibi tepki gösterince polis oldukça sert müdahalede bulundu.
Gösterilen tepkinin haklı olduğunu belirtmek gerekiyor. 64 bin kişilik İşçi Stadyumu'nda satışa çıkarılan bilet sayısı 13 bin. Sezonluk 15 bin bilet sahibi de hesaba katılırsa stadyum kapasitesinin yarısından fazlasına ait bilet satışa sunulmadı. Bilet almayı bekleyen ve alamayan 10 bin taraftarın az sayıda biletin satışını protestosu sonuçsuz kaldı.
Pekin'de bu gelişmeler yaşanırken ikinci sırada bulunan Hénán Jiànyè ise Shenzhen Asia Travel deplasmanında galip gelip, Pekin'den gelecek sürpriz sonucu bekleyecek. İlk iki takımın puan kaybetmesi halinde ligin üçüncüsü Changchun Yatai'nin de cıkmayan candan umut kesilmez misali şampiyon olabilmesi söz konusu. Yatai, mucizenin gerçekleşmesi durumunda 2 yıl aradan sonra Çin Süper Ligi'ndeki ikinci şampiyonluğunu kazanmış olacak.

Hiç yorum yok: