30 Ekim 2009 Cuma

rosberg brawn'a gidiyor


Son 2 aydır konuşulan bir haberdi Nico Rosberg'in sezon sonunda Williams'tan ayrılacağı. Alman pilot en sonunda beklenen açıklamayı yaptı ve gelecek sezon yarış kazanacağı bir takımda yarışacağını açıkladı. Beklenen senaryo Rubens Barrichello yerine Brawn GP'nin yeni pilotu olması Rosberg'in.
Nico Rosberg Brawn'a geçerken Rubens Barrichello'ın da Williams'a geçeceği konuşuluyor. Hatta Brezilyalı pilotun takım arkadaşının bir başka Alman Nico Hulkenberg olacağı haberi de Planetf1 başta olmak üzere çoğu siteye düşmüş durumda. Hulkenberg, Formula BMW, Formula 3, A1 ve en son olarak da bu sezon GP2'de şampiyonluk yaşamış bir pilot. Fakat Formula 1, bu yarış platformlarının hepsinden çok farklı bir alan olduğu için genç Alman'ın işi yapıp yapamayacağını söylemek zor. Yalnız yarışacağı takımın geçmişinde iyi pilotlar yetiştirmesi önemli bir dip not.
Nico Rosberg için ise Brawn GP tercihi oldukça hayırlı gibi duruyor. Ross Brawn'ın sezonun ikinci yarısında yaşadıkları düşüşü hesap ederek gelecek yıla hem sıcak hem de soğuk hava koşullarında daha dengeli bir otomobil hazırlamayaca çalışacağı büyük bir olasılık. Ferrari'nin de sezonun yarısından itibaren gelecek sezona hazırlandığını düşünürsek bu sezon kadar rahat bir başlangıç yapamayacak İngiliz takımı.
Alman pilotun Williams'ın sınırlı olanaklarıyla yaptıklarını düşünürsek Brawn GP'nin dengeli otomobilleriyle podyum ve yarış birincilikleri görmemesi zor...

Hiç yorum yok: