9 Kasım 2009 Pazartesi

rosenborg'un iskandinav triosu


Tippeligaen'de sezon sona erdi. Rosenborg 2006'dan sonra ilk kez şampiyonluğa ulaşırken çok da fazla zorlanmadı. Trondheim ekibi sezonu ikinci Molde'ye 13 puan fark atarak tamamladı. Sezon sona ermesiyle birlikte "En İyi 11" ve "Yılın Futbolcusu" ödülleri de sahiplerini buldu. Molde'nin Senegalli ortasaha oyuncusu Makhtar Thioune "Yılın Futbolcusu" seçilirken "Yılın 11"inde de 5 Rosenborglu kendine yer buldu.
Yılın defans dörtlüsünden üçünün Rosenborglu olması dikkat çekici bir noktalardan biri. Sağ bek İsveçli Mikael Lustig, stoperler Riga doğumlu Vadim Semidov ve Danimarkalı Kris Stadsgaard'ın sezon boyunca sadece 22 gol yenmesinde rolü büyük.
Bu üçlüden en genci İsveçli Lustig. Sağbek oynamasına karşın sezon boyuna 5 gole imza atan İsveçli'nin yaptığı asistlerin sayısı ise bir elin parmağından fazla. Letonyalı asıllı Demidov'un babası Sovyetler Birliği forması giymiş bir hentbolcu. Demidov, Letonya Milli Takımı yerine büyüdüğü Norveç'in formasını giymeyi tercih etmiş. Üçlünün en yaşlısı Danimarkalı Kris Stadsgaard'ın babası Knud da hakem.
Rosenborg'un İskandinav triosunun gelecek yaz özellikle Ada & Benelux takımlarının dikkatini çekmesi muhtemel....

Hiç yorum yok: