9 Kasım 2009 Pazartesi

vasco'nun dönüşü


Zamanın çok hızlı geçiyor. Ağlayan Vasco taraftaları ve Edmundo'yla ilgili postun üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş. Geçtiğimiz Aralık ayında Campeonato Brasileiro Série A'ya veda etmesinin üzerinden sadece 1 sezon geçtikten sonra lige geri döndü Vasco da Gama. Gerçi Segunda Divisão'ya yolu düşen her büyük takım bir sonraki sezon açık ara rahat bir şekilde lige geri dönüyor. Geçtiğimiz sezon Corinthians ve 2003'te Palmeiras'ın yaptığı gibi.

Vasco'nun bu sezon gösterdiği performans Segunda Divisão -Campeonato Brasileiro Série B-   tarihindeki toplanan puanlar açısından en iyi 3. yüzde olarak da tarihe geçti. Geçen sezon Corinthians yüzde 74.6, 2003'te de Palmeiras yüzde 74.3'lük yüzdeler ile sezonu tamamlamışlardı. Bitime 4 hafta kala Vasco yüzde 68.8'yı yakalamış vaziyette. Kalan 4 maçlarını da kazanmaları halinde  yüzde 70'in üzerine çıkan 3 takımdan biri olacak Rio de Janeiro ekibi.
Vasco da Gama'nın Campeonato Brasileiro Série B'ye geri dönüşünün ardından yönetim yeni formaları piyasya sürmeye hazırlanıyor. Herhangi bir resmi açıklama yapılmamasına karşın söz konusu formalar internete düşmüş. Şampiyonluğun ilan edilmesi ile birlikte resmi açıklamanın da haftaiçi yapılması ve satışa çıkarılması bekleniyor...

Hiç yorum yok: