13 Kasım 2009 Cuma

campeonato brasileiro série a'da işler karışık


Bitime bu haftayla birlikte 4 hafta kala Campeonato Brasileiro Série A'da işler karıştı. Palmeiras güle oynaya giderken peşisıra puanları kaybetmeye başlayınca São Paulo zirveyi ele geçirdi. Arkadan dört nala gelen  Flamengo ve Atlético Mineiro'nun da sürpriz yapma şansı mevcut.
Palmeiras dün akşam kendi sahasında küme düşen Recife'ye az kalsın yenliyordu. 2-0'dan 2-2 beraberliği zor yakaladılar. Maç fazlasıyla liderler fakat ipler São Paulo'nun elinde. Palmeiras ile karşılaştırınca nispeten kolay bir fikstürleri var. Oynayacakları hiçbir maç ilk 10'da yer alan takımlarla değil.

Çaktırmadan gelen ve zirveden çok da fazla uzak olmayan Flamengolular da şampiyonluk heyecanı yaşıyor. En azından taraftarların gelecek hafta Maracana'da oynanacak Goiás maçına gösterdikleri ilgi şampiyonluktan umutlu, takımın performansından mutlu olduklarına işaret ediyor. Maçın biletleri satışa çıktığında uzun bilet kuyrukları oluştu. Sezonun en kalabalık maçları arasında yer alması bekleniyor halihazırda Flamengo - Goiás maçının.


Küme düşecek takımlar hususunda da son dört ekibin işi zor. Fluminense geçtiğimiz sezon mucize eseri küme düşmemişti. Ama bu sezon çekirge misali sıçrayabildikleri adım sayısı sınırlı kaldı. Fluminenseli taraftarlar için iyi haber; takımın küme düşmesi büyük ihtimalle Başkan Roberto Horcades'in koltuğunu kaybetmesi anlamına gelecek. Geninho her sezon olduğu gibi bu sezon da küme düşmeye aday takımları çalıştırmaya devam etti. Geçtiğimiz sezonlardan farkı, bu sezon başına geçtiği takımı kurtaramadı. Náutico'nun zorlu fikstür ile 6 puan geriden gelmesi imkansız gibi. Son 3 sezondur olduğu gibi bu sezon da Brezilya futbolunun bir büyüğü küme düşüyor. Geçtiğimiz sezon Vasco'ydu bu takım. 2009'da ise belirttiğimiz gibi Fluminense....

1 yorum:

turhanatakan dedi ki...

bir diğer büyük botafogo da düşme hattının hemen üstünde üstelik:)