18 Aralık 2009 Cuma

ilk etabın en fazla kazananı bordeaux


MasterCard her yıl oılduğu gibi bu yılda Şampiyonlar Ligi'nin maddi yönünü detaylandıran bir rapor yayımlamış. Rapora göre bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir kulübün 50 milyon avro gelir elde etme şansı bulunuyor. Bu 50 milyon avroya kulüplerin turnuvadan aldıkları para ödülleri, ticari ödüller ve maç günü gelirleri de dahil.

MasterCard için hazırlanan raporda Şampiyonlar Ligi'nin Avrupa ekonomisine 6 milyar dolarlık bir katkı yaptığı da belirtiliyor.
Bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım galibiyetler 800 bin avro, beraberliklerde ise 400 bin avroluk para ödülünün sahibi oluyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon şampiyon olacak takım sadece turnuvadaki para ödülllerinden 31 milyon 200 bin avro kazanacak.
Şampiyonlar Ligi'nde şu anda kadar en fazla gelir elde eden takım grupların en büyük sürprizi olan Bordeaux. Fransız ekibi 11 milyon 500 bin avroluk gelir elde ederken, gruplarını lider olarak tamamlayan takımlardan Chelsea ve Fiorentina da 11 milyon 100 bin avro gelir ile Bordeuax'u takip ediyorlar.
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna kalamayan Liverpool ve Juventus'un kaybı ise 18 milyon avroyu buluyor...

1 yorum:

silahsız kuvvet dedi ki...

Şu Porto yıllardır Şampiyonlar ligi olsun transferden gelen paralar olsun milyonlarca dolar kar ediyor. Bu kadar parayı nerelere harcıyorlar merak ediyorum doğrusu.