4 Aralık 2009 Cuma

moneyball


Dünya Kupası'nın grup kuraları çekileceği gün ajanslara düşen haberler de dünya kupası ağırlıklı oluyor. Bu haberlerden biri turnuvada dağıtılacak para ödülleriyle ilgili.
FIFA, Güney Afrika 2010'a katılan ülkelere toplam 420 milyon dolar para ödülü dağıtacak. Bu, Almanya'da düzenlenen bir önceki dünya kupasına göre yüzde 60'lık bir artışı ifade ediyor.
Turnuvaya katılan her takıma yaptığı harcamalar için 1 milyon dolara verilecek. Turnuvaya ilk turda veda ekiplerin alacağı para ödülü 8 milyon dolar. Son 16'ya kalan takımlar 9 milyon dolar, çeyrek finali gören ülkeler ise 18 milyon dolarlık para ödülünün sahibi olacak.
Yarı finale kalan ülkeler için verilecek para ödülü 20 milyon doları bulurken, finalist üllke 24 milyon, dünya kupasını kaldıran ülke ise 30 milyon dolarlık para ödülünün sahibi olacak.
FIFA'nın dağıttığı bu para ödülleri sonucunda sadece ayak bastı parası olarak 9 milyon dolar alacak ülkelerin futbol federasyonları. Bu meblağ, Avrupa ya da gelişmiş ülke federasyonları için önemli olmasa da Afrika ülkelerinin federasyonları için muazzam bir para sayılabilir.
FIFA ayrıca sigorta payı olarak 40 milyon dolarlık bir para ayırmış turnuvada olası bir sakatlık durumunda söz konusu futbolcunun kulübüne ödemek için...

Hiç yorum yok: