22 Mart 2010 Pazartesi

romelu lukaku...

Mustafa yeniden yazmaya başlamış bende utandım, adam bize bloğunu açtı biz katkıda bulunamıyoruz.
Belçika'da normal sezon tamamlandı. Avrupa'da alışık olmadığımız bir sistemde oynanıyor Belçika Jupiler Ligi (bu arada Türk televizyonlarında hatalı olarak Jüpiter ligi olarak anılır). 16 takımdan oluşan ligde takımlar deplasmanlı olarak 2'şer maç yapıyorlar ve bu maçların ardından ligi ilk 6 sırada bitiren takımlar şampiyonluk play-off'u, geride kalan takımlar ise Avrupa Ligi play-off'u oynuyorlar. Bu sezon Mouscron'un iflası nedeniyle lig 28. haftada sona erdi.
Bu teknik bilgileri verdikten sonra asıl hikayeye geçelim. İspanyol ve Fransız basınının da dikkat çektiği gibi Anderlecht'te bir yıldız doğuyor. 16 yaşında ki Kongo asıllı Belçikalı forvet Romelu Lukaku 28 maçta attığı 15 golle gol kralı oldu. Lukaku Belçika liglerinin aynı zamanda en genç gol kralı unvanını da ele geçirdi.
Aslında takımlarımıza transfer olarak önermek isterdik ancak Marca ve L'Equipe'ten öğrendiğimiz kadarıyla Real Madrid, Barcelona ve Chelsea "yeni Drogba" olarak tabir edilen genç golcünün şimdiden peşindeymiş...
Eee ne diyelim geçmiş olsun bari...

Hiç yorum yok: