22 Mart 2010 Pazartesi

bu sefer sydney fc

A-League'de geçen yıllara göre uzun bir sezon geride kaldı. Sekiz takımlı lige iki takımın daha ilave olmasyla fikstür Mart ayı sonuna kadar sarktı. Normal sezon ve play-offların ardından beklendiği gibi, ligi ilk iki sırada tamamlayan Melbourne Victory ve Sydney FC finale yükseldi.
Normal sezonu ilk sırada tamamlayan Melbourne Victory, "Grand Final"a ev saipliği yapma hakkını da kazandı. Etihad Stadyumu'nda oynanan maç sonucunda lig tarihinde bir ilk de yaşandı. A-League'in beşinci yılı geride kalırken ilk kez bir takım penaltı atışları sonucunda şampiyon oldu.
Sydney FC  ile  Melbourne Victory'nin şampiyonluk sayısı da bu final maçının ardından eşitlendi. Her iki takımın da ikişer şampiyonluğu bulunuyor. İkisinin arasına ise Newcastle Jets girmiş durumda.
Ligin güney yarımküreye kurban giden fikstürü nedeniyle Melbourne ile Sydney FC, 2011 yılındaki Asya Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilecek.
A-League'de sezonun sona ermesiyle birlikte dünya kupasına gidecek Avustralya kadrosunda yer almak isteyen futbolcular K-League ve J-league'in yolunu tutmaya başladı. Simon Colosimo, Güney Afrika aşkına soluğu K-League'de alırken Jason Culina da beş hafta boyunca eski takımı PSV ile antrenmanlara çıkacak...





Hiç yorum yok: