23 Mart 2010 Salı

red bull arena

MLS'de yeni sezon başlarken yılın en büyük atraksiyonlarından biri New York Red Bulls'un maçlarına oynayacağını yeni stadyumu Red Bull New York'un geçtiğimiz haftasonu açılmasydı. Eylül 2006'da temeli atılan stadyumun yapım sürecinde kulüp el değiştirdi. New York/New Jersey MetroStars olan kulüp Red Bull'a satıldı. Buna bağlı olarak stadyumun hakları da  100 milyon dolar karşılığında AEG'den Red Bull'a geçti. 
Red Bull, yapımına devam edilen stadyuma kendi adına verdi doğal olarak Avusturya'da Salzburg'da izlenilen sürecin bir benzeri olarak. 25 bin 819 kapasiteli Red Bull Arena, şu anda Birleşik Devletler'deki en modern futbol stadyumu. HD ve 3D yayına imkan verecek şekilde yayın ortamı söz konusu Red Bull Arena'da. 
Ayrıca stadyumda 30 adet loca bulunuyor. Bu localardan her biri 12'şer kişilik. Herşey öte Red Bull Arena ile birlikte ev sahibi avantajını da yaşayacak Red Bull New York. Geride kalan 15 sezon boyunca maçlarını 80 bin kişilik Giants Stadyumu'nda oynadı. Stadyumun asıl işlevini Amerikan futbolu maçları olduğunu bir kenara koyalım, herşeyden önce ortalama 20 bin kişinin geldiği maçlarda büyük boşluklar söz konusuydu. Artık bu tür sorunlar yaşamayacak Red Bull New York. 
Red Bull Arena'nın açılış maçında Red Bull New York, Santos'u konuk etti. Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzerine karşılaşmaya ilgi büyüktü. Santos karşısından sahadan 3-1 galip ayrılan Red Bull New York, bu sezon  başarıyı yakalarsa, bunda Red Bull Arena'nın da payı oalcak gibi görünüyor. 

1 yorum:

.vatna dedi ki...

Postla alakasız ama buradan yazacağım.

La Liga'da ilk yarıdaki Barcelona - Real Madrid maçını aynı gün ve de yanılmıyorsam aynı saate denk gelen Beşiktaş - Sivasspor maçına tercih ettiğini twitterdan marifetmiş gibi yazmıştı Mustafa Taha..
Belki banane,çokça sanane demekte haklı belki ama o kadar kişinin takip ettiği Beşiktaşlı biri olarak neden bugünkü Inter maçını Beşiktaş - Eskişehir maçına tercih etmiş ?

Ve ayrıca geçenlerde Flying Dutchman'a ithafen A-League yazısı hakkında attığı tweeti atarken yine kendisinin 'sınıfın ispiyoncu gıcık öğrencisi' olduğunu belli etmiştir..Kendisini gerçektende bilgisayar başında ayağa kalkıp alkışlıyorum..

I (L)
A-League..