18 Temmuz 2008 Cuma

bradley, adu, edu, altidore

Birleşik Devletler'de teknik direktör Peter Nowak (bizim Bakırköyspor'da Araskiewicz ile birlikte oynayan Polonyalı)Pekin'de mücadele edecek kadroyu açıkladı. Özellikle ortasahası oldukça güçlü bir takım seçmiş Novak. İki yaza kadar Avrupa'nın en çok ilgi çeken ortasaha oyuncularından biri olacak Michael Bradley'nin yanı sıra MLS'in en beğendiğim ortasha oyuncusu Maurice Edu ve efsane! Freddy Adu'yu da kadroya eklemiş. Forvette ise patlayıcı güç Altidore ve McBride ile oldukça dengeli ve etkili olabileceklerini düşünüyorum. Brad Guzan, Michael Parkhurst ve Nathan Sturgis ile sağlam bir savunma kurgusuna sahipler. Brezilya'da kimlerin olimpiyatlara gelip gelemeyeceği henüz belli değil. Arjantin, Brezilya ve Hollanda öne çıksalar da Birleşik Devletler'in olimpiyat sürprizi yapmasını bekliyorum açıkçası. En azından geçtiğimiz yıl Kanada'daki Dünya Kupası'nda mücadele eden takım turnuvanın en heyecan veren ekibiydi.

Kaleci: Brad Guzan (Chivas USA), Chris Seitz (Real Salt Lake)

Defans: Patrick Ianni (Houston Dynamo), Michael Orozco (San Luis), Michael Parkhurst (New England Revolution), Nathan Sturgis (Real Salt Lake), Marvell Wynne (Toronto FC).

Orta Saha: Freddy Adu (Benfica), Michael Bradley (Heerenveen), Maurice Edu (Toronto FC), Benny Feilhaber (Derby County), Stuart Holden (Houston Dynamo), Sacha Kljestan (Chivas USA), Danny Szetela (Brescia)

Forvet: Jozy Altidore (Villarreal), Charlie Davies (Hammarby), Brian McBride, Robbie Rogers (Columbus Crew)

Hiç yorum yok: