15 Temmuz 2008 Salı

lider değişti

Dün söylemiştik tırmanma etapları herşeyi belli eder diye. Öyle de oldu. Son 4 etabın 1.si Kim Kirchen, ilk 15'te yer aldı fakat elde ettiği derece ile bir anda 7. sıraya düştü. Neyse olayı toparlayarak gidelim. Etap, Pau ile Hautacom arasında 156 km uzunluğundaydı. Rakiplerine göre daha tempolu olan İtalyan Leonordo Piepoli 4 saat 19' 27" ile etabı ilk sırada bitirdi. Onu, İspanyol Juan Jose Cabo 4' 40" geriden izledi. Her ikisi de İspanyol Saunier Duval-Scott için yarışıyor. Tıpkı Riccardo Ricco gibi. Tabi ilk iki sırada yer alınca Saunier Duval-Scott, takımlar sıralamasında da Team CSC Saxo Bank'ın önüne geçti.

Cadel Evans, etabı liderin 2' 17" geride tamamlayarak sarı mayoyu giymeye hak kazandı. Onu 1 saniye geriden Frank Schleck takip ediyor. 1., 2. sıradakiler değişse de Christian Vandevelde'nin 3.'lükteki yeri değişmedi. Onun, sarı mayodan uzaklığı 38 saniye ile sınırlı. Peki Kim Kirchen nerelerde diye soracak olursak; O da tam 1' 56" geriye düşmüş durumda. Bundan sonra toparlayabilir mi? Açıkçası zor. Kirchen'in tırmanma etaplarında gösterdiği performans, onun için işlerin yolunda gitmeyeceğinin habercisi gibi. Bu arada şu ana kadar tırmanma etaplarının mutlak galibi Saunier Duval-Scott.

Bisikletçiler bugünü dinlenerek geçiriyor. yarın ise Lannemezan ile Foix arasındaki 11. etap koşulacak. Unutmadan buradaki uzunluk 167.5 km.

Hiç yorum yok: