9 Ocak 2009 Cuma

çok güzel hareketler!

Dün gecenin bombasıydı Yusuf Şimşek'in Beşiktaş'a transferi. 2 gün önce ofiste demiştim "Yusuf, Beşiktaş'a gelirse şaşırmam" diye. Gerçi öyle dedim de şaşırdım, Trabzonspor ile her konuda anlaşmış, hatta kampına kadar da gitmiş, orada futbol oynayacak bir adamı iki kulüp anlaşmışken gidip almak tuhaftır, gariptir. Neyse Beşiktaşlılar olarak bu tür ters köşe hareketlere alışığız zaten.
Benim bu transferde anlamadığım konu 33 yaşında bir futbolcu için ödenen miktar. Belki de son transferini yapacak bir futbolcu için iki futbolcu -ki bunlardan bir tanesi belki de takımın en iyi sol kanat oyuncusu- ve 650 bin ya da 1 milyon TL'yi kim verir Allah aşkına? Hadi söz konusu olan oyuncu Zidane, Del Piero ya da Nedved olur anlarım ama takıma uyum sağlayıp sağlayamayacağını bilemediğimiz bir futbolcu için bu para verir mi? Söz konusu Beşiktaş yönetimiyse verir elbet. Son 4 yılda bu kadar çok sayıda anlamsız! transfere imza atan bir kulüp 33 yaşında bir topçu ile de gider değerinin 4 katı bedel ile anlaşır, şaşırmamak gerek.
Takımının oynattığı futbolda ilerleme kaydetmekten daha ziyade sadece şampiyonluğa kilitlenmiş -ki bunun da nedeninin doğru ya da yanlış 3 büyükleri çalıştıran ve hepsinde de şampiyonluk yaşamış tek teknik adam olma isteğinin olduğunu düşünüyorum- bir teknik adam ve ne yaptığını bilmeyen herşeyi elini yüzüne bulaştırmayı adet edinmiş bir yönetimin ortaklaşa yaptığı hareketler bunlar. Sezon sonunda başarılı olunup da şampiyonluk kazanılırsa herşey unutulur, biz de alıklığımızla, yazdıklarımızla kalırız.
Son söz olarak Yıldırım Demirören'in Ocak 2007'de verdiği röportajından bir bölüm ile kapatalım postu...
''29 yaş ortalamasını düşürdük. Bu genç kadronun inişi ve çıkışı olacak. Bu sezon bir anda istikrar yakalaması, arka arkaya başarı getirmesi zor, ama bu takım şampiyonluğu kovalayacak, hatta şampiyon olacak kapasiteye sahip. Bu gençlere destek verildiği sürece Beşiktaş arka arkaya başarılar elde edecek. Gençleşmiş, öz Beşiktaşlılar'ın çoğunlukta olduğu kadroyla başarı yakalanacak.''

Hiç yorum yok: