7 Ocak 2009 Çarşamba

oscar ruggeri

Dünya üzerindeki en başarısız teknik direktörün kim olduğu sorusunun cevabı Oscar Ruggeri olmalı. İyi futbolcu olmanın iyi teknik direktör olmak için yeterli olmadığının örneğidir Ruggeri. Tabii burada referansımızın World Soccer'dan Brian Homewood'un yazdığı yazı olduğunu da belirtelim.
Arjantin Milli Takımı ile 2 Copa Libertadores, 1 Dünya Kupası kazanan futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gel gör ki Ruggeri'nin teknik direktörlük kariyeri bir o kadar felaket. Hatta Maradona, milli takım teknik direktörü olduğunda yardımcılığına Oscar Ruggeri'yi getirmek istemiş, Federasyon Başkanı Julio Grondona'da "onun yüzünü sevmiyorum, kişisel bir şey" diyerek bu isteği veto etmişti. Gerçi Maradona'nın arkadaşlık hatırına onu yardımcısı yapmak istemesini anlayabiliyorum. Neyse biz konuyu dağıtmayalım. 2003 yılında Meksika'nın Tecos AUG takımının başına geçen Oscar Ruggeri, ilk 6 maçını kaybedince doğal olarak kovulmuş. Bu tatsız tecrübenin ardından bir yıl sonra İspanya 2. Lig takımlarından Elche'ye teknik direktör olmuş Arjantinli. Burada da oldukça başarılı! bir performas ile 20 maç takımın başında kalabiliyor. "Allahın hakkı üçtür" misali Ruggeri'nin 3. teknik direktörlük tecrübesi için 2004'te bir dönem top da koşturduğu Meksika'nın America kulübü kapılarını açıyor. Ülkenin en zengin kulübünde de Ruggeri'nin ömrü 6 maçla sınırlı kalıyor.
Bu peşisıra gelen başarısız tecrübelerin ardından 2 yıllık bir ara verir mesleğe Oscar Ruggeri. 2006'da "belki bahtım bu sefer açılmıştır" demiş olsa gerek ki San Lorenzo'nun başına geçer. Kötü geçen sezonda 7-1'lik Boca mağlubiyeti sonrası taraftarların isteğini kırmayarak yerine getirir ve istifa eder.
Bu kadar başarısız bir performans çizince doğal olarak son 2 yılıd kimse kapısını çalmıyor, çalındığında da vetoyu yiyor Ruggeri. Kısmetsiz adam...

2 yorum:

Alfredo dedi ki...

senin sayende Ruggeri'nin başarısız kariyerinide öğrenmiş oldum..Şimdi daha iyi anlıyorum Grondana'yı :D

biggins dedi ki...

Kısmetsizlikten çok, gerçekten yeteneksizmiş abimiz :)