5 Şubat 2009 Perşembe

çok yaşa vannes

Tekrar yazıp çizmeye gerek yok herkesin bildiği şeyleri. Avrupa belki de dünya üzerindeki en kötü kupa statülerinden birine sahibiz. 3 büyükler, biraz da onları takip edenler dışında kimsenin yarı final, final oynamasına izin vermeyen bir statü bu. Öyle ki sanki herşey yolunda gitsin ve sürpriz gerçekleşmesin diye eleminasyon maçları bile iki karşılaşma üzerinden oynanıyor. Tabi kupa dediğin işin keyfi, sürprizde.
Bunu da en iyi Fransızlar yapıyor. Her yıl sürpriz bir finalist ya da yarı finalist oluyor. Bu yılın sürprizi de Ligue 2'nin ortasıra takımlarından Vennes. Nantes ile Rennes arasında sıkışmış Fransa'nın batısında Biscay Körfezi kıyısında 51 bin kişilik bir şehir Vennes. Şehrin futbol takımının geçmişi de öyle eski değil. 1998 yılında kurulmuş bir kulüp Vannes Olympique Club. Geçtiğimiz sezon Championnat de France de football National'de (Ulusal Lig) şampiyon olarak Ligue 2'ye çıktı. Ulusal Lig'de mücadele ederken 2 sezon önce Fransa Kupası'nda çeyrek final oynayarak tarihlerinin en büyük başarılarını elde etmişlerdi. Fakat şanssız bir kura ile çeyrek finalde Olympique Marsilya ile eşleşmişlerdi. Üstüne üstlük maç da Velodromme'da oynanınca 5-0 bir yenilgi ile kulüp tarihinin en büyük başarısını elde ederek elenmişlerdi.
Dün akşam ise bu başarılarını daha da ilerletmeyi başardılar. Lig Kupası yarı finalinde Stade Municipal de Ray'de Nice'i penaltı atışlarıyla geçerek finale yükseldiler. Gerçi normal sürede 2 dakika daha dayanıp Ben Saada'nın golünü yemeseler maç penaltılara bile kalmayacaktı. Kadrolarında aman aman bir topçu da yok Vennes'in.
Finalde Paris Saint Germain'i Parc des Princes'te 3-0 ile geçen Bordeaux ile karşılaşacaklar. Bu da onların gelecek sezon UEFA Europa League'de mücadele etmesi anlamına geliyor. Finalde bir mucizeye imza atıp Bordeaux'yu da geçip kupayı alırlar mı onu da 25 Nisan'da Stade de France'ta göreceğiz.

Hiç yorum yok: