3 Şubat 2009 Salı

superman mübarek!

Bu Barack Obama da ne mübarek adammış kardeşim. Ekonomik krizi sona erdirecek, dünya barışını sağlayacak, ekolokik dengeyi kurtaracak, oldu olacak ay ile dünya arasını metro ile 1o dakikaya indirecek. Ne bileyim ben kendisi ile George Bush arasında da çok da fark göremiyorum. Belki ondan biraz daha akıllıdır ama hepsi bu. Neyse burada bu tip konulara ek girmiyoruz işin özüne, postun niye yazıldığına gelelim.
Chicago 2016 Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği için başvuru yaptığında Chicagolu olan Obama'da bir video mesajıyla katılmıştı bu başvuru etkinliğine. Hatta Obama'nın bu denli etkin olması halinde kimse bizim önümüzde duramaz benzeri şeyler söylemişti konuyla ilgili bazı Amerikalılar. Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak şehir bu yıl 2 Ekim'de yapılacak oylama ile belli olacak.
Amerikalılar'ın aday oldukları bir başka büyük organizasyon da 2018 ya da 2022 Dünya Kupası. FIFA'nın aldığı son kararlar her iki turnuvaya da aday olmak zorundasınız ikisinden birini almak için. Birleşik Devletler Futbol Federasyonu Başkanı Sunil Gulati de Barack Obama'nın seçilmesiyle birlikte ABD'nin dünyada değişen imajının bu adaylıklar için çok pozitif olduğunu, Barack Obama'nın adaylık şanslarını arttırdığını söylemiş. Güzel hoş demiş de biraz abartmış. Herşeyi Obama'ya bağlamakta moda olmuş şu sıralar. Sırf onun güzel hatırına Amerikalılar'a bir olimpiyat bir de dünya kupası hediye etmek de fazla olur. Hele bi o ülkesinin sorunlarını halletsin. Dış ılişkilerde de biraz objektif olsun şimdilik dünyaya yeter de artar bile...

Hiç yorum yok: