31 Temmuz 2009 Cuma

shakhtar'da "kaybolanlar"dan...

Shakhtar Donetsk yabancı transfer konusunda çoğu zaman isabetli işler yapsa da büyük ıskaları da yok değil. Bu sezon Werder Bremen'e satın alma opsiyonuyla kiralanan Marcelo Moreno, geçtiğimiz yaz kadroya katılmıştı. Koca bir sezon boyunca Mircea Lucescu'nun rotasyonuna giremedi Bolivyalı. Bu yaz da Almanya'nın yolunu tuttu.
Ukrayna ekibinin transferdeki en büyük ıskası ise Nery Castillo. 2 yıl önce Ukrayna futbol tarihinin en pahalı futbolcusu olarak 20 milyon € karşılığında Olympiakos'tan alınarak kadroya katılmıştı. Castillo'dan beklentiler büyüktü. Fakat FC Naftovyk-Ukrnafta Okhtyrka ile oynanan lig maçında yaptığı bir hareket Ukrayna'daki kariyerini şekillendirdi.
Maç içerisinde kazanılan penaltı vuruşunda Castillo topu eline aldı ve takımın resmi penaltıcısı Lucarelli'ye vermeyerek atışı kullandı. Kaleci, Meksikalı'nın kullandığı penaltıyı kurtardı. Penaltı atışının ardından ise Lucescu, Nery Castillo'yu oyundan aldı. Sezon boyunca da bir daha formayı göremedi Meksikalı.
Ertesi sezon Manchester City'ye kiralansa da ilk antrenmanda sakatlanarak neredeyse sezonu kapadı. İngiliz kulübündeki ikinci kiralık sezonunda da Mark Hughes ona çok fazla forma şansı vermedi. Castillo da kabus dolu günleri atlatmak için Meksika'ya transfer olmak istedi. Fakat FIFA'nın bir sezondaki en fazla 2 kulüpte forma giyebilmesi kuralına takıldı ve sezonu City'nin yedek kulübesinde bile geçiremedi. Çoğu zaman 18'in dışında kaldı.
Nery Castillo için 20 aydır süren bu kabus belki de sona erdi. Shaktar, Meksikalı futbolcuyu Dnipro Dnipropetrovsk'ye kiraladı. İstediği ligde ve kulüp de olmasa da 11'de sahaya çıkabilecek. Atacağı gollerle transfer piyasasında kendisine yer edinebilir...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Castillo aslında iyi futbolcu fakat sizinde yazınızda belirttiğiniz üzere bazı sorunları var..Aslında futbol kariyeri açısından bir yerlere gelmek isteyen sporcular bu tabiki bu benim görüşüm "evli" olmalıdırlar.Çünkü insanın kendini başkasını karşı sorumlu hissetme duygusu kendisine çeki düzen vermeyide beraberinde getirir veya "geçinme" dediğimiz olguyu insanda daha belirginleştirir.. Saygılarla...