20 Ağustos 2009 Perşembe

burnley: 1 - manchester united: 0

Premier League sürprizlerle devam ediyor. İngiltere'nin Lancashire bölgesinin temsilcisi Burnley geçen sezonu Championship'te 5. sırada bitirdi ve play-off'lara katılmaya hak kazandı. İlk turda Reading'i 1-0 ve 2-0'lık skorlarla geçen Burnley play-off finalinde Sheffield United ile mücadele etti. Yeni Wembley stadında oynanan maç Wade Elliott'un golüyle 1-0 Burnley lehine tamamlandı ve Lancashire ekibi 33 yıl sonra ingiliz futbolunun en kıdemli ligine çıkmaya hak kazandı. En son 1976'da 1. ligde mücadele eden Burnley 1882 yılında kurulmuş ve İngiltere'nin en köklü takımları arasında yer alıyor.
Bu küçük takım geçen sezon Premier League'de şampiyonluğa ulaşan ve Şampiyonlar Liginde final oynayan dev Manchester United karşısında 1-0 galip geldi. Fransız savunma oyuncusu Patrice Evra'nın hatasını değerlendiren Robbie Blake 1976'dan beri Burnley'in Premier League'deki ilk golünü kaydetti.
Burnley böylece 1968'den beri Manchester United karşısında ilk galibiyetini elde etti. O dönemde Manchester kadrosunda George Best, Dennis Law ve Bobby Charlton gibi yıldız isimler bulunuyordu.
Bu mağlubiyet Manchester'ın bu sezon ki limitlerini de gözler önüne serdi. Cristiano Ronaldo ve Carlos Tevez'le yollarını ayıran kırmızı şeytanlar bu sezon kapalı defansları açmakta oldukça zorlanacak gibi gözüküyor..

2 yorum:

fıRo dedi ki...

Çok güzel bir yazı yanlız çok küçük bir yanlışlık olmuş.

"dev Manchester CİTY karşısında 1-0 galip geldi." sanırım United olucaktı.

saygılar.

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

sağolun bazen böyle sorunlar olabiliyor :)...dikkatiniz için teşekkürler :)