27 Ekim 2009 Salı

2009 mls playoffları


MLS'de sezonun sona ermesi 3 hafta kalan normal sezon sona erdi ve playoff eşleşmeleri de belli oldu. David Beckham döndüğünde barı konferansının son basamağında yer alan LA Galaxy, İngiliz futbolcunun oynadığı son 11 maçta aldığı 6 galibiyet 2 beraberlik ile 5 yıl sonra playofflara adım atmakla kalmadı, batı konferansını da lider olarak tamamladı. Batı Konferansında ilk sırada yer alan Galaxy şehrin diğer takımı Chivas ile eşleşti. Playofflarda Super Clasico eşleşmesini izlemek zevkli olacak. Galaxy seyirci avantajına sahip olsa da Chivas'ın konferans finaline kalma şansı daha yüksek gibi.
Batı Konferansında bir diğer eşleşme Dynamo ile Sounders arasında. Seattle sezona seri galibiyetlerle girmiş, daha sonra yaşadığı düşüş sonrası son iki ayda oynadıkları 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek playofflara formda giriyorlar. Houston ise sezonun sonunu rölantiye almıştı. Playofflarda işleri koaly değil.
Doğu Konferansındaki eşleşmelerde net birşey söylemek imkansız. Dört takımında şansı eşit.
Gönül ister son dörtte Seattle, Galaxy, Salt Lake ve New England yer alsın...

1 yorum:

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

Los Angeles Galaxy'nin şampiyonluğa ulaşması durumunda, David Beckham 3 ayrı ülkede şampiyonluğa ulaşan ilk İngiliz futbolcu olacak...bakalım Beckham Milan'a şampiyon olarak dönebilecek mi?