27 Kasım 2009 Cuma

4 aralık'a geri sayım...


Tarihin en şaaşalı Dünya Kupası grup kuralarına şahitlik edeceğiz gibi görünüyor.  En azından gelen haberler o yönde. 4 Aralık günü Türkiye saati ile akşam 8'de başlayacak kura çekimine Cape Town'daki International Convention Centre ev sahipliği yapacak.
Fotoğrafta da görüldüğü gibi kura çekimine 10 gün kala salon tamamlanmış gibi görünüyor. 90 dakika sürecek olacak kura çekiminin 200 ülkede canlı olarak yayınlanması bekleniyor. 2006 Dünya Kupası grup kuraları 137 ülkede yayınlanmış ve 134 milyon 500 bin kişi canlı olarak izlemişti.
Organizasyon komitesi sağlam bir kura çekimi akışı hazırlamış gibi görünüyor. Öğlen 12'de Cape Town sokaklarındaki festival ile başlayacak heyecan, akşam kırmızı halı eşliğinde kura çekimiyle sona erecek. Bir nevi Oscar ya da Grammy Ödül törenini izleyeceğiz Cape Town'da.
Cape Town International Convention Centre'da 1000'i medya görevlisi olmak üzere 3 bin kişi ağırlanacak kura çekimi sırasında. Son anda bir değişiklik olmazsa kura çekimini Charlize Theron yapacak. Bu bile, kura çekimini izlemek için başlı başına bir sebep.


Afrika'dan dünya sporuna damga vurmuş isimler o akşam Cape Town'da bulunacak. Kura çekimine katılacağını resmi olarak açıklayan ilk isim ise Haile Gebrselassie oldu.
90 dakikalık kura çekimi sırasında Soweto Gospel Korosu, Johnny Clegg ve Batı Afrikalı şarkıcı Angelique Kidjo da canlı performanslarıyla sahne alacaklar.
Stade Vélodrome'daki Fransa 1998 Dünya Kupası grupları kura çekimiyle birlikte en keyifli kura çekimlerinden birini izleyeceğiz galiba 4 Aralık akşamı...

Hiç yorum yok: